Den tidligere sovjetiske sjakkspilleren og treneren for den sovjetiske sjakk-klubben Leningrad Spartak, Eliyahu Levant, var en av de ca 140 000 sovjetiske jødene som fikk lov til å immigrere til Israel i begynnelsen av 1970-tallet i løpet av en kort periode før kommunistregimet i Kreml igjen stengte dørene. Han valgte å leve i Be'er Sheva i det sydlige Israel. Det har gjort byen til Israels fremste sjakkby. Be'er Sheva har oppnådd spillets høyeste rangering, takket være Levant, som grunnla Be'er Sheva Chess Club umiddelbart etter bosetting der, skriver Associated Press. Vel fremme i Israel i 1973 overrasket han Israels sjakksamfunn ved å avslå en stilling ved Tel Aviv sjakk-klubb, og kunngjorde at han skulle til Be'er Sheva, skriver telegrambyrået. Under Levants veiledning har Be'er Sheva vokst til den dominerende kraft i israelsk sjakk. Levant sier hans klubbs suksess skyldes at den pleier unge talenter. Han underviser barn så unge som fire år. For Levant er hans største bragd ikke trofeene eller internasjonalt rangerte spillerne, men hans bidrag til de unge i byen. "Alle mine elever, hver eneste en, har senere blitt universitetstudenter," sier han stolt.

sjakkDen tidligere sovjetiske sjakkspilleren og treneren for den sovjetiske sjakk-klubben Leningrad Spartak, Eliyahu Levant, var en av de ca 140 000 sovjetiske jødene som fikk lov til å immigrere til Israel i begynnelsen av 1970-tallet i løpet av en kort periode før kommunistregimet i Kreml igjen stengte dørene. Han valgte å leve i Be’er Sheva i det sydlige Israel. Det har gjort byen til Israels fremste sjakkby.

Be’er Sheva har oppnådd spillets høyeste rangering, takket være Levant, som grunnla Be’er Sheva Chess Club umiddelbart etter bosetting der, skriver Associated Press. Vel fremme i Israel i 1973 overrasket han Israels sjakksamfunn ved å avslå en stilling ved Tel Aviv sjakk-klubb, og kunngjorde at han skulle til Be’er Sheva, skriver telegrambyrået. Under Levants veiledning har Be’er Sheva vokst til den dominerende kraft i israelsk sjakk.

Levant sier hans klubbs suksess skyldes at den pleier unge talenter. Han underviser barn så unge som fire år. For Levant er hans største bragd ikke trofeene eller internasjonalt rangerte spillerne, men hans bidrag til de unge i byen. “Alle mine elever, hver eneste en, har senere blitt universitetstudenter,” sier han stolt.