The globale Firepower Index har kåret den israelske hæren, Israel Defense Force (IDF), som det mektigste militære i Midtøsten i sin 2016 rangering. IDF ble rangert mer potent enn de iranske og Saudi hærstyrkene og alle andre 10 land i Midtøsten skriver United With Israel. The globale Firepower Index har 126 lands hærer med på sin rangering. US Army topper rangeringen. The globale Firepower Index innhenter årlig informasjoner fra en lang rekke ulike offisielle og semi-offisielle kilder, og tar over 50 faktorer i betraktning når listen settes opp. Slike faktorer er eksempelvis budsjetter, utstyr, våpenarsenaler, tilgang til ressurser og personlige og andre relevante parametere. Kjernefysiske arsenaler blir ikke tatt hensyn til. I 2014 rangerte også Janes Information Group, et britisk forlag som spesialiserer seg i militære, luftfart og transportemner, Israel som den mektigste militære makt i regionen. For detaljert rapport klikk her.

IDF-tank-640x400The globale Firepower Index har kåret den israelske hæren, Israel Defense Force (IDF), som det mektigste militære i Midtøsten i sin 2016 rangering.
IDF ble rangert mer potent enn de iranske og Saudi hærstyrkene og alle andre 10 land i Midtøsten skriver United With Israel. The globale Firepower Index har 126 lands hærer med på sin rangering. US Army topper rangeringen.

The globale Firepower Index innhenter årlig informasjoner fra en lang rekke
ulike offisielle og semi-offisielle kilder, og tar over 50 faktorer i betraktning når listen settes opp. Slike faktorer er eksempelvis budsjetter, utstyr, våpenarsenaler, tilgang til ressurser og personlige og andre relevante parametere. Kjernefysiske arsenaler blir ikke tatt hensyn til.

I 2014 rangerte også Janes Information Group, et britisk forlag som spesialiserer seg i militære, luftfart og transportemner, Israel som den mektigste militære makt i regionen. For detaljert rapport klikk her.