Israelerne er ikke noen sutrekopper. Det viser den siste årlige World Happiness Report. Tross problemene med palestinske terrorhandlinger og regelmessige rakettangrep fra Gazastripen, er israelerne blant de mest lykkelige i verden. I rapporten over verdens mest lykkelige land havner Israel helt oppe på ellevte plass. Israelerne er lykkeligere enn befolkningen i land som USA Storbritannia og Frankrike, men ikke fullt så lykkelige som befolkningen i vårt eget fredelig og rike land. Norge er plassert som nummer fire. Verdens ti lykkeligste nasjoner er Danmark, Sveits, Island, Norge, Finland, Canada, Nederland, New Zealand, Australia og Sverige. Rapportens 10 minst lykkelige land er Madagaskar, Tanzania, Liberia, Guinea, Rwanda, Benin, Afghanistan, Togo, Syria og Burundi. The World Happiness Report har undersøkt 156 land. Lykkeskala blir utarbeidet ved hjelp av flere faktorer, blant annet BNP per innbygger, forventet levealder, valgfrihet, gavmildhet, oppfatninger av korrupsjon, og sosial støtte. Rapporten er utgitt av Sustainable Development Solutions Network, et initiativ fra FN lansert i 2012, skriver organisasjonen United With Israel. I rapporten beskriver ledende eksperter på feltene økonomi, psykologi, undersøkende analyse, nasjonal statistikk, helse, offentlig politikk og mer hvordan målinger av trivsel kan brukes effektivt for å vurdere utviklingen av nasjoner. "Rapporten vurderer tilstand av lykke i verden i dag, og viser hvordan den nye vitenskapen om lykke forklarer personlige og nasjonale variasjoner i lykke. De gjenspeiler en ny global etterspørsel etter mer oppmerksomhet til lykke som et kriterium for regjeringenes politikk", skriver en av rapportens forfattere Jeffrey Sachs fra Columbia University "Menneskelig trivsel bør pleies gjennom en helhetlig tilnærming som kombinerer økonomiske, sosiale og miljømessige målsettinger," sier han i en uttalelse i forbindelse med presentasjonen av World Happiness Rapporter 2016.

Israel_flag2Israelerne er ikke noen sutrekopper. Det viser den siste årlige World Happiness Report. Tross problemene med palestinske terrorhandlinger og regelmessige rakettangrep fra Gazastripen, er israelerne blant de mest lykkelige i verden. I rapporten over verdens mest lykkelige land havner Israel helt oppe på ellevte plass.

Israelerne er lykkeligere enn befolkningen i land som USA Storbritannia og Frankrike, men ikke fullt så lykkelige som befolkningen i vårt eget fredelig og rike land. Norge er plassert som nummer fire. Verdens ti lykkeligste nasjoner er Danmark, Sveits, Island, Norge, Finland, Canada, Nederland, New Zealand, Australia og Sverige.

Rapportens 10 minst lykkelige land er Madagaskar, Tanzania, Liberia, Guinea, Rwanda, Benin, Afghanistan, Togo, Syria og Burundi. The World Happiness Report har undersøkt 156 land.

Lykkeskala blir utarbeidet ved hjelp av flere faktorer, blant annet BNP per innbygger, forventet levealder, valgfrihet, gavmildhet, oppfatninger av korrupsjon, og sosial støtte. Rapporten er utgitt av Sustainable Development Solutions Network, et initiativ fra FN lansert i 2012, skriver organisasjonen United With Israel.

I rapporten beskriver ledende eksperter på feltene økonomi, psykologi, undersøkende analyse, nasjonal statistikk, helse, offentlig politikk og mer hvordan målinger av trivsel kan brukes effektivt for å vurdere utviklingen av nasjoner.

“Rapporten vurderer tilstand av lykke i verden i dag, og viser hvordan den nye vitenskapen om lykke forklarer personlige og nasjonale variasjoner i lykke. De gjenspeiler en ny global etterspørsel etter mer oppmerksomhet til lykke som et kriterium for regjeringenes politikk”, skriver en av rapportens forfattere
Jeffrey Sachs fra Columbia University

“Menneskelig trivsel bør pleies gjennom en helhetlig tilnærming som kombinerer økonomiske, sosiale og miljømessige målsettinger,” sier han i en uttalelse i forbindelse med presentasjonen av World Happiness Rapporter 2016.