Bygging av rullebanen er ferdig og den første testflygingen er planlagt å finne sted på den nye Ramon International Airport, i Aravaørkenen ved siden av Timna, 19 kilometer nord for Eilat, om tre ukers tid. De første flyene er ventet å kunne bruke flyplassen i løpet av våren 2017, skriver Israel Hayom. Den totale kostnaden for den nye flyplassen er anslått å være rundt 436 millioner dollar. Byggearbeidene startet i 2013. Flyplassen vil ta seg av både nasjonale og internasjonale flyreiser og være et alternativt nødlandingssted for Ben-Gurion International Airport utenfor Tel Aviv. Det vil også erstatte mindre flyplassen i sentrum av Eilat. Transportminister Yisrael Katz, som besøkte området for den nye flyplassen nylig, sier ata nedleggelsen av den gamle flyplassen vil frigjøre land for utvikling i hjertet av den sørlige feriebyen og betydelig forbedre kvaliteten på livet til Eilats innbyggere. Han bemerket at tusenvis av arbeidsplasser vil bli skapt av den nye flyplassen. Flyplassen er oppkalt etter Ilan Ramon, den israelske astronauten drept i romfergen Columbia-katastrofen i 2003, og Assaf Ramon, Ilans sønn, en israelsk Air Force pilot drept i en F-16 treningsulykke i 2009. Flyplassen vil være i stand til å håndtere rundt 2 millioner passasjerer årlig, og rullebanen vil være 3,5 kilometer lang, skriver den israelske avisen. Som en del av byggeprosjektet, har den delen av Arava Highway mellom Eilat og Timna blitt utvidet til fire kjørefelt, to i hver retning. Reisen fra sentrum til flyplassen tar 10 minutter. I fremtiden vil flyplassen også kobles til byen med tog.

Flyplass_Israel_EilatBygging av rullebanen er ferdig og den første testflygingen er planlagt å finne sted på den nye Ramon International Airport, i Aravaørkenen ved siden av Timna, 19 kilometer nord for Eilat, om tre ukers tid. De første flyene er ventet å kunne bruke flyplassen i løpet av våren 2017, skriver Israel Hayom.

Den totale kostnaden for den nye flyplassen er anslått å være rundt 436 millioner dollar. Byggearbeidene startet i 2013.

Flyplassen vil ta seg av både nasjonale og internasjonale flyreiser og være et alternativt nødlandingssted for Ben-Gurion International Airport utenfor Tel Aviv. Det vil også erstatte mindre flyplassen i sentrum av Eilat.

Transportminister Yisrael Katz, som besøkte området for den nye flyplassen nylig, sier ata nedleggelsen av den gamle flyplassen vil frigjøre land for utvikling i hjertet av den sørlige feriebyen og betydelig forbedre kvaliteten på livet til Eilats innbyggere. Han bemerket at tusenvis av arbeidsplasser vil bli skapt av den nye flyplassen.

Flyplassen er oppkalt etter Ilan Ramon, den israelske astronauten drept i romfergen Columbia-katastrofen i 2003, og Assaf Ramon, Ilans sønn, en israelsk Air Force pilot drept i en F-16 treningsulykke i 2009.

Flyplassen vil være i stand til å håndtere rundt 2 millioner passasjerer årlig, og rullebanen vil være 3,5 kilometer lang, skriver den israelske avisen.

Som en del av byggeprosjektet, har den delen av Arava Highway mellom Eilat og Timna blitt utvidet til fire kjørefelt, to i hver retning. Reisen fra sentrum til flyplassen tar 10 minutter. I fremtiden vil flyplassen også kobles til byen med tog.