Den israelske vinindustrien fortsetter å vokse og flere internasjonale markeder åpner opp for ulike viner som Israels vinmakere har å tilby, skriver Ynet News. I slutten av januar viste Israel Export Institute frem produkter fra 80 forskjellige israelske vinprodusenter under The 2016 Sommelier Wine Exhibition i Tel Aviv Culture Palace. Utstillingen trakk representanter fra hele verden og flere signerte kontrakter med israelske vinprodusenter, skriver Ynet News. Ifølge tall fra Israel Export Institute vokste den israelske vin- og brennevineksporten til 39 millioner dollar i 2015, en seks prosent økning i forhold til året før. "Tradisjonelt har israelsk vineksport mye vært basert på etterspørselen etter kosher vin fra jødiske lokalsamfunn rundt om i verden. Men nå ser vi en ny trend der israelske viner får internasjonal anerkjennelse og respekt også i land der kosher spørsmålet er irrelevant", sier Yaara Shimoni i Israel Export Institute til det israelske telegrambyrået Tazpit Press Service (TPS). Slike markeder inkluderer land som Kina, Japan og Korea. Det har vært en markert økning i vineksporten til asiatiske markeder det siste året. "Det japanske markedet er nå vår tredje største eksportdestinasjon av viner, og den israelske vinen Yarden Chardonnay vil nå bli servert til Japan Airlines første klasse passasjerer", forteller Anat Levi, administrerende direktør i Golan Heights Winery til Tazpit Press Service. Golan Heights Winery er Israels største kommersielle vingård, og har produsert viner som har vunnet mange internasjonale priser. Det er imidlertid ikke bare de kjente og store israelske vinprodusentene som imponerer asiatiske vineksperter, skriver Ynet News. Eksempelvis har Sphera, en liten israelsk vingård som spesialiserer seg på hvite viner, inngått en omfattende avtale med en stor Hong Kong-basert klient. "Hong Kong er ikke ute etter viner bare fordi de er kosher, de ser etter god kvalitet og smak, og vi er veldig stolte over at en slik klient var så imponert over vårt produkt," sier Doron Rav Hon, som representerer selskapet, til det israelske telegrambyrået. "Vi er en ganske liten boutique vingård; Vi er spesialister på ett felt, men vi utfører det godt. Å bli lagt merke til og likt av forbrukere i Hong Kong er en stor prestasjon for oss," sier han.

Vin_Israel-150x150Den israelske vinindustrien fortsetter å vokse og flere internasjonale markeder åpner opp for ulike viner som Israels vinmakere har å tilby, skriver Ynet News. I slutten av januar viste Israel Export Institute frem produkter fra 80 forskjellige israelske vinprodusenter under The 2016 Sommelier Wine Exhibition i Tel Aviv Culture Palace.

Utstillingen trakk representanter fra hele verden og flere signerte kontrakter med israelske vinprodusenter, skriver Ynet News. Ifølge tall fra Israel Export Institute vokste den israelske vin- og brennevineksporten til 39 millioner dollar i 2015, en seks prosent økning i forhold til året før.

“Tradisjonelt har israelsk vineksport mye vært basert på etterspørselen etter kosher vin fra jødiske lokalsamfunn rundt om i verden. Men nå ser vi en ny trend der israelske viner får internasjonal anerkjennelse og respekt også i land der kosher spørsmålet er irrelevant”, sier Yaara Shimoni i Israel Export Institute til det israelske telegrambyrået Tazpit Press Service (TPS). Slike markeder inkluderer land som Kina, Japan og Korea. Det har vært en markert økning i vineksporten til asiatiske markeder det siste året.

“Det japanske markedet er nå vår tredje største eksportdestinasjon av viner, og den israelske vinen Yarden Chardonnay vil nå bli servert til Japan Airlines første klasse passasjerer”, forteller Anat Levi, administrerende direktør i Golan Heights Winery til Tazpit Press Service. Golan Heights Winery er Israels største kommersielle vingård, og har produsert viner som har vunnet mange internasjonale priser.

Det er imidlertid ikke bare de kjente og store israelske vinprodusentene som imponerer asiatiske vineksperter, skriver Ynet News. Eksempelvis har Sphera, en liten israelsk vingård som spesialiserer seg på hvite viner, inngått en omfattende avtale med en stor Hong Kong-basert klient.

“Hong Kong er ikke ute etter viner bare fordi de er kosher, de ser etter god kvalitet og smak, og vi er veldig stolte over at en slik klient var så imponert over vårt produkt,” sier Doron Rav Hon, som representerer selskapet, til det israelske telegrambyrået. “Vi er en ganske liten boutique vingård; Vi er spesialister på ett felt, men vi utfører det godt. Å bli lagt merke til og likt av forbrukere i Hong Kong er en stor prestasjon for oss,” sier han.