Israelske og nederlandske forretninger og regjeringspersonell møttes nylig i Den Haag på arrangementet Innovasjonsdagen Israel-Nederland, der de kastet lys over økende samarbeid på områder som såkalte intelligente byer, skriver Norge Idag. Den nederlandske regjeringen har utpekt en innovasjonsattaché ved den nederlandske ambassaden i Israel. "Samarbeidet er nødvendig, sa den nye attachéen", Racheli Kreisberg ifølge finansavisen Globes, skriver Norge Idag. "Grunnleggende sett er Israel og Nederland like i og med at de begge har ganske små indre markeder, noe som tvinger dem til å søke ytre markeder i konkurranse med mange andre. Israel står for geografisk avørkning og er spesialister på vannmangel. Nederland har ikke disse problemene. Snarere har vi rikelig med vann. Likevel er vi like fordi vi begge slåss mot lokale problemer. Derfor trenger vi innovative løsninger", forklarer Kreisberg. Ifølge Kreisberg arbeides det med fellesoperasjoner mellom israelske gründerforetak og store nederlandske selskaper som Orbotech, mens fremstående nederlandske ledere som Neelie Kroes, som leder StartupDelta, et halvoffentlig initiativ til å fremme nederlandsk høyteknologisk innovasjon, har besøkt Israel, skriver Norge Idag med Globes so kilde.

Nederland_IsraelIsraelske og nederlandske forretninger og regjeringspersonell møttes nylig i Den Haag på arrangementet Innovasjonsdagen Israel-Nederland, der de kastet lys over økende samarbeid på områder som såkalte intelligente byer, skriver Norge Idag. Den nederlandske regjeringen har utpekt en innovasjonsattaché ved den nederlandske ambassaden i Israel.

“Samarbeidet er nødvendig, sa den nye attachéen”, Racheli Kreisberg ifølge finansavisen Globes, skriver Norge Idag.

“Grunnleggende sett er Israel og Nederland like i og med at de begge har ganske små indre markeder, noe som tvinger dem til å søke ytre markeder i konkurranse med mange andre. Israel står for geografisk avørkning og er spesialister på vannmangel. Nederland har ikke disse problemene. Snarere har vi rikelig med vann. Likevel er vi like fordi vi begge slåss mot lokale problemer. Derfor trenger vi innovative løsninger”, forklarer Kreisberg.

Ifølge Kreisberg arbeides det med fellesoperasjoner mellom israelske gründerforetak og store nederlandske selskaper som Orbotech, mens fremstående nederlandske ledere som Neelie Kroes, som leder StartupDelta, et halvoffentlig initiativ til å fremme nederlandsk høyteknologisk innovasjon, har besøkt Israel, skriver Norge Idag med Globes so kilde.