Fotballspilleren Cristiano Ronaldo hadde hovedrollen i en israelsk reklamefilm for HOT, et israelsk kabelselskap. Det ble ekstra lagt merke til da Ronaldo selv spøkefylt fortalte på sosiale medier at han var i ferd med å bli kjendis i Israel. Det førte til rasende reaksjoner på sosiale medier fra Israelmotstandere. Nå får fotballstjernen støtte fra en stor amerikansk jødisk organisasjon, skriver Algremiener. Anti-Defamation League (ADL) sin administrerende direktør Jonathan A. Greenblatt sier i en uttalelse at Ronaldo er "urettferdig angrepet av anti-israelske aktivister" for sin opptreden i relamefilmen. Han gir uttrykk for at utøveren er utsatt for en "stygg svertekampanje som forsøker å stigmatisere alle kjendiser som deltar i noe som har med Israel å gjøre." "Her er en idrettsutøver som har både israelske og palestinske fans og har nådd ut til alle," sier Greenblatt. "Hans opptreden i en israelsk reklame har ingenting å gjøre med politikk eller å velge side, og vi berømmer ham for ikke å gi etter for kampanjen som søker å demonisere alle aspekter av israelsk liv." I HOT-reklamen opptrer Real Madrid-spilleren sammen med en trio av israelske komikere, kjent som Ma Kashur, som diskuterer hvem eller hva som er raskest: Ronaldo eller deres HOT Internett-tilkobling. Ronaldo la ut en link til den nye reklamen på Twitter med meldingen: «Det er rykter om at jeg kommer til å bli en stjerne i Israel. Ikke i fotball ... I en HOT-reklame." Kort tid etterpå tok anti-israelske aktivister til sosiale medier for å kritisere fotballstjernen for å være knyttet til et israelsk selskap. En Twitter-bruker skrev eksempelvis: "du har stavet det okkuperte Palestina ganske rart", mens en annen skrev "det er ingenting som heter Israel. Det kalles Palestina." Greenblatt sier at presset på offentlige personer for å få dem til å nekte å gjøre forretninger med Israel er "urettferdig" og at det er feilaktig å hevde at Israel er ansvarlig for Israel-Palestina konflikten. "Dette kveler de eneste viktige interaksjoner og rimelig diskurs som fører til større bevissthet og forståelse," legger han til. Ronaldo har også tidligere blitt kritisert av anti-israelske aktivister. I 2013, da han var i Tel Aviv sammen med Portugals landslag for å spille en VM-kvalifiseringskamp, la han ut en melding på Facebook med bilde av seg selv og teksten "God morgen i Israel med mine kolleger." Det var mer enn nok til at Israel-haterne reagerte.

Ronaldo2Fotballspilleren Cristiano Ronaldo hadde hovedrollen i en israelsk reklamefilm for HOT, et israelsk kabelselskap. Det ble ekstra lagt merke til da Ronaldo selv spøkefylt fortalte på sosiale medier at han var i ferd med å bli kjendis i Israel. Det førte til rasende reaksjoner på sosiale medier fra Israelmotstandere. Nå får fotballstjernen støtte fra en stor amerikansk jødisk organisasjon, skriver Algremiener.

Anti-Defamation League (ADL) sin administrerende direktør Jonathan A. Greenblatt sier i en uttalelse at Ronaldo er “urettferdig angrepet av anti-israelske aktivister” for sin opptreden i relamefilmen. Han gir uttrykk for at utøveren er utsatt for en “stygg svertekampanje som forsøker å stigmatisere alle kjendiser som deltar i noe som har med Israel å gjøre.”

“Her er en idrettsutøver som har både israelske og palestinske fans og har nådd ut til alle,” sier Greenblatt. “Hans opptreden i en israelsk reklame har ingenting å gjøre med politikk eller å velge side, og vi berømmer ham for ikke å gi etter for kampanjen som søker å demonisere alle aspekter av israelsk liv.”

I HOT-reklamen opptrer Real Madrid-spilleren sammen med en trio av israelske komikere, kjent som Ma Kashur, som diskuterer hvem eller hva som er raskest: Ronaldo eller deres HOT Internett-tilkobling.

Ronaldo la ut en link til den nye reklamen på Twitter med meldingen: «Det er rykter om at jeg kommer til å bli en stjerne i Israel. Ikke i fotball … I en HOT-reklame.”

Kort tid etterpå tok anti-israelske aktivister til sosiale medier for å kritisere fotballstjernen for å være knyttet til et israelsk selskap. En Twitter-bruker skrev eksempelvis: “du har stavet det okkuperte Palestina ganske rart”, mens en annen skrev “det er ingenting som heter Israel. Det kalles Palestina.”

Greenblatt sier at presset på offentlige personer for å få dem til å nekte å gjøre forretninger med Israel er “urettferdig” og at det er feilaktig å hevde at Israel er ansvarlig for Israel-Palestina konflikten. “Dette kveler de eneste viktige interaksjoner og rimelig diskurs som fører til større bevissthet og forståelse,” legger han til.

Ronaldo har også tidligere blitt kritisert av anti-israelske aktivister. I 2013, da han var i Tel Aviv sammen med Portugals landslag for å spille en VM-kvalifiseringskamp, la han ut en melding på Facebook med bilde av seg selv og teksten “God morgen i Israel med mine kolleger.” Det var mer enn nok til at Israel-haterne reagerte.