Den israelske filmen «The Other Dreamers» om barn med spesielle behov ble i høst boikottet av filmfestivalen Human Rights Human Wrongs fordi den var laget i Israel. Tirsdag kveld ble den vist for en utsolgt kinosal i Oslo. Samme byen der filmfestivalen ble avholdt. Filmen «The Other Dreamers» handler om sterkt funksjonshemmede israelske barn og deres drømmer. Filmen vil vise hvor lite som skal til for å gi disse barna gode opplevelser og selvtillit, skriver Norge Idag. I august 2015 ble det kjent at filmfestivalen «Human Rights Human Wrongs» takket nei til å vise filmen, uten å ha sett den først. Tirsdag kveld møtte over 170 mennesker opp på Saga kino i Oslo for å se filmen. "Dette er vårt motsvar. Vi synes det er urettferdig at en filmfestival avviser en film kun fordi den er israelsk. Den handler ikke om noe politisk en gang. Da mener vi det er diskriminering", sier Kjetil Ravn Hansen i Med Israel for fred (MIFF), som stod bak arrangementet til Norge Idag. Både folk fra Med Israel for Fred og Israels viseambassadør Dan Poraz deltok under fremvisningen av den 35 minutter lange dokumentarfilmen. "Folk har meldt seg på via nettet, og vi opplever at dette har skapt engasjement blant mange", sier Ravn Hansen. Den israelske regissøren Roy Zafrani publiserte 10. august en melding han hadde mottatt fra festivalsjef Ketil Magnussen. Han ønsket ikke å vise filmen, og ga følgende begrunnelse. «Vi støtter den akademiske og kulturelle boikotten av Israel, så om ikke filmene dine handler om den illegale okkupasjonen, eller berører okkupasjonen eller blokaden av Gaza, eller på annen måte diskrimineringen av palestinerne, kan vi ikke vise dem.» Før filmen ble vist sa Israels viseambassadør Dan Poraz at han mente filmfestivalen «Human Rights Human Wrongs» begikk en stor feil ved å boikotte filmen, skriver Norge Idag. "Det finnes åpenbart mennesker som i menneskerettigheters navn er villige til å nekte andre mennesker grunnleggende rettigheter. Samlingen her i kveld handler ikke om å støtte Israel, men om å støtte demokratiet og ytringsfriheten", sa Poraz. Boikotten av filmen i høst fikk også flere til å reagere. Utenriksminister Børge Brende sa i en uttalelse at boikott av Israel ikke er norsk politikk, og at det er feilslått å tro at en utestengelse av israelske kunstnere vil være et konstruktivt bidrag til å løse konflikten i Midtøsten, snarere tvert imot, skriver Norge Idag. En annen politiker som reagerte var Fremskrittspartiets stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde. «Hårreisende! Dette er skjult antisemittisme», sa han da boikotten ble kjent. «For meg er det helt ubegripelig, ikke minst siden man samtidig ikke gjør noe med den verste menneskerettsforbryteren i verden, Saudi-Arabia, som nylig har søkt på arbeidsmarkedet etter åtte bødler til å kappe hodet av folk. Det har noe med hvor inkonsekvent og selektiv vår menneskerettighetskritikk er. Når det ikke passer inn i vårt verdensbilde, da snur vi oss bort», sa han til Norge Idag.

Film_israelskDen israelske filmen «The Other Dreamers» om barn med spesielle behov ble i høst boikottet av filmfestivalen Human Rights Human Wrongs fordi den var laget i Israel. Tirsdag kveld ble den vist for en utsolgt kinosal i Oslo. Samme byen der filmfestivalen ble avholdt. Filmen «The Other Dreamers» handler om sterkt funksjonshemmede israelske barn og deres drømmer.

Filmen vil vise hvor lite som skal til for å gi disse barna gode opplevelser og selvtillit, skriver Norge Idag.

I august 2015 ble det kjent at filmfestivalen «Human Rights Human Wrongs» takket nei til å vise filmen, uten å ha sett den først. Tirsdag kveld møtte over 170 mennesker opp på Saga kino i Oslo for å se filmen.

“Dette er vårt motsvar. Vi synes det er urettferdig at en filmfestival avviser en film kun fordi den er israelsk. Den handler ikke om noe politisk en gang. Da mener vi det er diskriminering”, sier Kjetil Ravn Hansen i Med Israel for fred (MIFF), som stod bak arrangementet til Norge Idag.

Både folk fra Med Israel for Fred og Israels viseambassadør Dan Poraz deltok under fremvisningen av den 35 minutter lange dokumentarfilmen. “Folk har meldt seg på via nettet, og vi opplever at dette har skapt engasjement blant mange”, sier Ravn Hansen.

Den israelske regissøren Roy Zafrani publiserte 10. august en melding han hadde mottatt fra festivalsjef Ketil Magnussen. Han ønsket ikke å vise filmen, og ga følgende begrunnelse.

«Vi støtter den akademiske og kulturelle boikotten av Israel, så om ikke filmene dine handler om den illegale okkupasjonen, eller berører okkupasjonen eller blokaden av Gaza, eller på annen måte diskrimineringen av palestinerne, kan vi ikke vise dem.»

Før filmen ble vist sa Israels viseambassadør Dan Poraz at han mente filmfestivalen «Human Rights Human Wrongs» begikk en stor feil ved å boikotte filmen, skriver Norge Idag.

“Det finnes åpenbart mennesker som i menneskerettigheters navn er villige til å nekte andre mennesker grunnleggende rettigheter. Samlingen her i kveld handler ikke om å støtte Israel, men om å støtte demokratiet og ytringsfriheten”, sa Poraz.

Boikotten av filmen i høst fikk også flere til å reagere. Utenriksminister Børge Brende sa i en uttalelse at boikott av Israel ikke er norsk politikk, og at det er feilslått å tro at en utestengelse av israelske kunstnere vil være et konstruktivt bidrag til å løse konflikten i Midtøsten, snarere tvert imot, skriver Norge Idag.

En annen politiker som reagerte var Fremskrittspartiets stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde. «Hårreisende! Dette er skjult antisemittisme», sa han da boikotten ble kjent. «For meg er det helt ubegripelig, ikke minst siden man samtidig ikke gjør noe med den verste menneskerettsforbryteren i verden, Saudi-Arabia, som nylig har søkt på arbeidsmarkedet etter åtte bødler til å kappe hodet av folk. Det har noe med hvor inkonsekvent og selektiv vår menneskerettighetskritikk er. Når det ikke passer inn i vårt verdensbilde, da snur vi oss bort», sa han til Norge Idag.