Den israelske sentralbanken har besluttet å holde sin utlånsrente for mars uendret på 0,1%, offentlige gjorde Bank of Israel mandag. Sentralbanksjefen Karnit Flug sier at renten vil bl holdt lav for «en lengre periode», skriver Israel Hayom. Årsaken til at banken har besluttet å holde en positiv rente er de oppmuntrende tallene for arbeidsmarkedet, som vises i en ny rapport fra sentralbanken. Denne rapporten viser at arbeidsledigheten nå ligger på 5,1 prosent. En annen viktig faktor er økonomiens samlede ytelsen: Fjerde kvartal 2015 viste en årlig vekst på 3,3%, et tempo som overrasket mange analytikere, skriver avisen. Banken sier at beslutningen om å holde renten uendret også var påvirket avvolatiliteten i kapitalmarkedene i Israel og i utlandet. Samtidig uttrykte banken mandag bekymring over tilstanden i det israelske boligmarkedet med akselererende prisøkninger. 8 prosent de siste 12 månedene.

Karnit_Flug-150x150Den israelske sentralbanken har besluttet å holde sin utlånsrente for mars uendret på 0,1%, offentlige gjorde Bank of Israel mandag. Sentralbanksjefen Karnit Flug sier at renten vil bl holdt lav for «en lengre periode», skriver Israel Hayom. Årsaken til at banken har besluttet å holde en positiv rente er de oppmuntrende tallene for arbeidsmarkedet, som vises i en ny rapport fra sentralbanken.

Denne rapporten viser at arbeidsledigheten nå ligger på 5,1 prosent. En annen viktig faktor er økonomiens samlede ytelsen: Fjerde kvartal 2015 viste en årlig vekst på 3,3%, et tempo som overrasket mange analytikere, skriver avisen. Banken sier at beslutningen om å holde renten uendret også var påvirket avvolatiliteten i kapitalmarkedene i Israel og i utlandet.

Samtidig uttrykte banken mandag bekymring over tilstanden i det israelske boligmarkedet med akselererende prisøkninger. 8 prosent de siste 12 månedene.