Filmfestivalen Human Rights Human Wrongs nektet å vise filmen "The Other Dreamers" fordi den var laget i Israel. Tirsdag 23. februar kl. 20.00 viser Osloavdelingen til Med Israel for Fred den rørende filmen om barn med spesielle behov på Saga kino, skriver miff.no. Filmen handler om en gruppe israelske barn med spesielle behov. Det var i august 2015 det ble kjent at filmfestivalen Human Rights Human Wrongs boikottet dokumentarfilmen. Festivalsjef Ketil Magnussen ga uttrykk for at festivalen støtter den akademiske og kulturelle boikotten av Israel og at de kun vil vurdere israelske filmer som handler direkte om “okkupasjonen”. Det er den israelske filmskaperen Roy Zafrani, som står bak filmen «The Other Dreamers», en film som har vunnet en rekke internasjonale priser, og som ble blankt avvist av den norske filmfestivalen Human Rights Human Wrongs, fordi den ikke handler om "riktig tema". Filmfestivalen. som er delvis finansiert gjennom statsbudsjettet, finner sted i februar hvert år, og har som mål å rette pekefingeren mot menneskerettigheter og menneskers brudd på menneskerettigheter, samt menneskers kamp. Filmfestivalen konsentrerer seg av den grunn for norske og utenlandske dokumentarfilmer.Ved siden a midler fra statsbudsjettet mottar festivalen ifølge Norge Idag støtte fra Kjell Magne Bondeviks «Oslosenteret for fred og Menneskeretter», Oslo kommune, LO, Fritt Ord og Norad. "Hårreisende! Dette er skjult antisemittisme», sa stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde, Fremskrittspartiet, da boikotten ble kjent. «For meg er det helt ubegripelig, ikke minst siden man samtidig ikke gjør noe med den verste menneskerettsforbryteren i verden, Saudi-Arabia, som nylig har søkt på arbeidsmarkedet etter åtte bødler til å kappe hodet av folk. Det har noe med hvor inkonsekvent og selektiv vår menneskerettighetskritikk er. Når det ikke passer inn i vårt verdensbilde, da snur vi oss bort», sa han til Norge Idag. Nå får filmfestivalen en kraftig nesestyver, siden alle som vil se filmen får anledning til det tirsdag 23. februar 2016 kl. 20 i sal 2 på Saga kino i Oslo. Ifølge Med Israel for Fred er det mulig å kjøpe billett via denne nettsiden eller ved inngangen til selve kinosalen. Du får ikke kjøpt billetter via kinoens ordinære billettsystem. Av praktiske årsaker oppfordrer Med Israel for Fred folk til å kjøpe billetten i forkant, eller møte i god tid før visningen. Billett betales kontant med kr. 100,-

Film_israelskFilmfestivalen Human Rights Human Wrongs nektet å vise filmen “The Other Dreamers” fordi den var laget i Israel. Tirsdag 23. februar kl. 20.00 viser Osloavdelingen til Med Israel for Fred den rørende filmen om barn med spesielle behov på Saga kino, skriver miff.no. Filmen handler om en gruppe israelske barn med spesielle behov.

Det var i august 2015 det ble kjent at filmfestivalen Human Rights Human Wrongs boikottet dokumentarfilmen. Festivalsjef Ketil Magnussen ga uttrykk for at festivalen støtter den akademiske og kulturelle boikotten av Israel og at de kun vil vurdere israelske filmer som handler direkte om “okkupasjonen”.

Det er den israelske filmskaperen Roy Zafrani, som står bak filmen «The Other Dreamers», en film som har vunnet en rekke internasjonale priser, og som ble blankt avvist av den norske filmfestivalen Human Rights Human Wrongs, fordi den ikke handler om “riktig tema”.

Filmfestivalen. som er delvis finansiert gjennom statsbudsjettet, finner sted i februar hvert år, og har som mål å rette pekefingeren mot menneskerettigheter og menneskers brudd på menneskerettigheter, samt menneskers kamp. Filmfestivalen konsentrerer seg av den grunn for norske og utenlandske dokumentarfilmer.Ved siden a midler fra statsbudsjettet mottar festivalen ifølge Norge Idag støtte fra Kjell Magne Bondeviks «Oslosenteret for fred og Menneskeretter», Oslo kommune, LO, Fritt Ord og Norad.

“Hårreisende! Dette er skjult antisemittisme», sa stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde, Fremskrittspartiet, da boikotten ble kjent.

«For meg er det helt ubegripelig, ikke minst siden man samtidig ikke gjør noe med den verste menneskerettsforbryteren i verden, Saudi-Arabia, som nylig har søkt på arbeidsmarkedet etter åtte bødler til å kappe hodet av folk. Det har noe med hvor inkonsekvent og selektiv vår menneskerettighetskritikk er. Når det ikke passer inn i vårt verdensbilde, da snur vi oss bort», sa han til Norge Idag.

Nå får filmfestivalen en kraftig nesestyver, siden alle som vil se filmen får anledning til det tirsdag 23. februar 2016 kl. 20 i sal 2 på Saga kino i Oslo. Ifølge Med Israel for Fred er det mulig å kjøpe billett via denne nettsiden eller ved inngangen til selve kinosalen. Du får ikke kjøpt billetter via kinoens ordinære billettsystem.

Av praktiske årsaker oppfordrer Med Israel for Fred folk til å kjøpe billetten i forkant, eller møte i god tid før visningen. Billett betales kontant med kr. 100,-