Israel planlegger å øke antall innreisetillatelser for palestinske arbeidere bosatt på Vestbredden, opplyser både palestinske og israelske kilder til Israel Hayom. Hensikten er å lette den økonomisk motgangen som har bidratt til den pågående bølgen av palestinske terrorangrep. Den israelske regjeringen har anklaget palestinske ledere, inkludert de palestinske myndighetenes president Mahmoud Abbas og islamistiske terrorgrupper, for å provosere frem vold. Men israelske sikkerhetstjenestemenn har også vist til desperasjon blant unge palestinere som ser en dyster økonomisk fremtid for seg selv. Tjenestemenn i det israelske forsvarsdepartementet har bekreftet en rapport i avisen Haaretz som sier at Israel vil øke antallet arbeidstillatelser som gis til palestinere med 30.000. "Noen planer er å bli sett på," sier en israelsk tjenestemann til Israel Hayom. 55 000 palestinere har for tiden tillatelse til å arbeide i Israel, for det meste i konstruksjon og jordbruk, opplyser Bank of Israel. Politiet sier at de fleste av de palestinske angrepene siden oktober, som har inkludert knivstikking, skyting og bilpåkjørsler, har blitt utført av palestinere som krysser inn i Israel uten tillatelse fra Vestbredden.

Palestinske_arbeidereIsrael planlegger å øke antall innreisetillatelser for palestinske arbeidere bosatt på Vestbredden, opplyser både palestinske og israelske kilder til Israel Hayom. Hensikten er å lette den økonomisk motgangen som har bidratt til den pågående bølgen av palestinske terrorangrep.

Den israelske regjeringen har anklaget palestinske ledere, inkludert de palestinske myndighetenes president Mahmoud Abbas og islamistiske terrorgrupper, for å provosere frem vold. Men israelske sikkerhetstjenestemenn har også vist til desperasjon blant unge palestinere som ser en dyster økonomisk fremtid for seg selv.

Tjenestemenn i det israelske forsvarsdepartementet har bekreftet en rapport i avisen Haaretz som sier at Israel vil øke antallet arbeidstillatelser som gis til palestinere med 30.000. “Noen planer er å bli sett på,” sier en israelsk tjenestemann til Israel Hayom. 55 000 palestinere har for tiden tillatelse til å arbeide i Israel, for det meste i konstruksjon og jordbruk, opplyser Bank of Israel.

Politiet sier at de fleste av de palestinske angrepene siden oktober, som har inkludert knivstikking, skyting og bilpåkjørsler, har blitt utført av palestinere som krysser inn i Israel uten tillatelse fra Vestbredden.