Den israelske filmen "Sand Storm", regissert av Elite Zexer, vant forrige søndag Sundance Film Festival World Cinema Grand Jury Prize på den berømte amerikanske filmfestivalen. "Sand Storm" handler om beduinkvinner som sliter med et konservativt miljø, og er debutspillefilmen til den israelske regissøren. Dette er en sjelden prestasjon for israelsk film på den anerkjente filmfestivalen der størrelser som Quentin Tarantino og Coen-brødrene ble oppdaget, skriver Ynet News. Zexer beseiret elleve andre filmer fra hele verden i sin kategori. Det var andre gang at en israelsk fortellende film har vunnet denne prisen, etter Dror Shauls "Sweet Mud" i 2007. I 2012 vant den israelske filmen "The Law in These Parts" toppremien i kategorien for rene dokumentarfilmer. "Det er bare vanvittig å være her på Sundance hele uken, og få ros fra folk som gjenkjenner deg på gaten og forteller deg at de ble beveget av filmen," sier Zexer til Yedioth Ahronoth, mens hun fortsatt feirer i den snødekte byen i Utah. "Det er mange filmelskere som kommer for å se en annen type film, filmer som avviker fra Hollywoodnormen," legger hun til. "Sand Storm" fokuserer på historien om to beduinkvinner, en mor og datter, som går gjennom en spesiell erfaring i løpet av uken der mor organiserer sin manns bryllup til en annen kvinne. Filmen ble skutt over fem uker i beduinlandsbyer i Negev og den er basert på "Tasnim", en prisbelønt kortfilm regissert av Zexer mens hun var student ved Institutt for Film og TV ved Tel Aviv University. I tillegg til prisen har "Sand Storm" fått svært positive anmeldelser i store publikasjoner som Variety og Los Angeles Times. Datoen for filmens distribusjon i Israel er fortsatt ikke satt, skriver Ynet News. The Sundance Festival, som ble grunnlagt på slutten av 1970-tallet av Robert Redford - som Zexer møtte på åpningen av festivalen i år - er av mange ansett det beste stedet hvor små, uavhengige filmer kan bryte gjennom. Her kan høre et intervju med filmskaperen.

Sand_StormDen israelske filmen “Sand Storm”, regissert av Elite Zexer, vant forrige søndag Sundance Film Festival World Cinema Grand Jury Prize på den berømte amerikanske filmfestivalen. “Sand Storm” handler om beduinkvinner som sliter med et konservativt miljø, og er debutspillefilmen til den israelske regissøren.

Dette er en sjelden prestasjon for israelsk film på den anerkjente filmfestivalen der størrelser som Quentin Tarantino og Coen-brødrene ble oppdaget, skriver Ynet News.

Zexer beseiret elleve andre filmer fra hele verden i sin kategori. Det var andre gang at en israelsk fortellende film har vunnet denne prisen, etter Dror Shauls “Sweet Mud” i 2007. I 2012 vant den israelske filmen “The Law in These Parts” toppremien i kategorien for rene dokumentarfilmer.

“Det er bare vanvittig å være her på Sundance hele uken, og få ros fra folk som gjenkjenner deg på gaten og forteller deg at de ble beveget av filmen,” sier Zexer til Yedioth Ahronoth, mens hun fortsatt feirer i den snødekte byen i Utah. “Det er mange filmelskere som kommer for å se en annen type film, filmer som avviker fra Hollywoodnormen,” legger hun til.

“Sand Storm” fokuserer på historien om to beduinkvinner, en mor og datter, som går gjennom en spesiell erfaring i løpet av uken der mor organiserer sin manns bryllup til en annen kvinne.

Filmen ble skutt over fem uker i beduinlandsbyer i Negev og den er basert på “Tasnim”, en prisbelønt kortfilm regissert av Zexer mens hun var student ved Institutt for Film og TV ved Tel Aviv University.

I tillegg til prisen har “Sand Storm” fått svært positive anmeldelser i store publikasjoner som Variety og Los Angeles Times. Datoen for filmens distribusjon i Israel er fortsatt ikke satt, skriver Ynet News.

The Sundance Festival, som ble grunnlagt på slutten av 1970-tallet av Robert Redford – som Zexer møtte på åpningen av festivalen i år – er av mange ansett det beste stedet hvor små, uavhengige filmer kan bryte gjennom.

Her kan høre et intervju med filmskaperen.