Inntil nå har israelske soldater på vakt blitt utstyrt med hjelmer og vester utformet for å beskytte hodet og overkropp, men halsen har vært utsatt og sårbar. Det har fått den israelske hærledelsen til å få utviklet nytt verneutstyr som vil skjerme soldater mot en kniv til halsen, men som samtidig er komfortabelt og fleksibelt nok til å tillate brukerne å fungere normalt mens de bruker det, skriver Israel Hayom. Den nye nakkebeskytteren er et resultat av samarbeid mellom hærens sentralkommando, hærens antiterroravdeling, og utstyrsavdelingen. Kort tid etter at nakkebeskytter var utformet begynte det israelske forsvarsdepartementet distribusjonen. Soldater som tjenestegjorde i Judea Brigade i Hebron-området ble valgt til å motta dem først, som et pilotprosjekt. Rundt 850 000 eksemplarer av den nye nakkebeskytteren er i ferd med å bli produsert og skal deles ut til soldatene. Oppfinnelsen kan senere vise seg å bli en ettertraktet eksportvare.

nakkebeskytterInntil nå har israelske soldater på vakt blitt utstyrt med hjelmer og vester utformet for å beskytte hodet og overkropp, men halsen har vært utsatt og sårbar. Det har fått den israelske hærledelsen til å få utviklet nytt verneutstyr som vil skjerme soldater mot en kniv til halsen, men som samtidig er komfortabelt og fleksibelt nok til å tillate brukerne å fungere normalt mens de bruker det, skriver Israel Hayom.

Den nye nakkebeskytteren er et resultat av samarbeid mellom hærens sentralkommando, hærens antiterroravdeling, og utstyrsavdelingen. Kort tid etter at nakkebeskytter var utformet begynte det israelske forsvarsdepartementet distribusjonen. Soldater som tjenestegjorde i Judea Brigade i Hebron-området ble valgt til å motta dem først, som et pilotprosjekt.

Rundt 850 000 eksemplarer av den nye nakkebeskytteren er i ferd med å bli produsert og skal deles ut til soldatene. Oppfinnelsen kan senere vise seg å bli en ettertraktet eksportvare.