Israels statsminister Benjamin Netanyahu snakket om cyberforsvar med administrerende direktører og ledere for store internasjonale selskaper da han forrige uke besøkte World Economic Forum i Davos. Han var dessuten en av få statsledere som fikk delta i et 20 minutters langt CNN-program, skriver den israelske næringslivsavisen Globes. I tillegg hadde den israelske statsministeren en rekke politiske og økonomiske møter. Hovedfokuset under hele besøket var å understreke viktigheten av datasikkerhet i en verden der videresending av informasjon på Internett er blitt stadig mer vanlig. Blant de politiske møtene var møter med USAs visepresident Joe Biden og utenriksminister John Kerry, Aserbajdsjans president Ilham Aliyev, den nyvalgte argentinske presidenten Mauricio Macri, og den nederlandske statsministeren Mark Rutte, rapporterer den israelske avisen. Blant globale økonomiske ledere møtte Netanyahu blant annet Dells styreformann Michael Dell og Eric Schmidt, og Uber-grunnlegger og administrerende direktør Travis Kalanick. Netanyahu holdt også et møte med administrerende direktører og embetsmenn fra den globale dataindustri og snakket med dem om dataforsvar. Bedrifter som deltok i møtet inkluderte Sony, Hitachi, Lenovo, Intel, IBM og HP. På dette møtet presenterte Netanyahu den israelske modellen for næringsutvikling innen data, som hviler på samarbeid mellom forsvaret, akademiske institusjoner og privat sektor. Han sa at denne spesielle modellen kan tjene som et eksempel for andre land som søker å utvikle en dataindustri. Netanyahu beskrev etableringen av National Cyber ​​Defense Authority og planer om å etablere et datateknologisenter i Negev.

NetanyahuIsraels statsminister Benjamin Netanyahu snakket om cyberforsvar med administrerende direktører og ledere for store internasjonale selskaper da han forrige uke besøkte World Economic Forum i Davos. Han var dessuten en av få statsledere som fikk delta i et 20 minutters langt CNN-program, skriver den israelske næringslivsavisen Globes.

I tillegg hadde den israelske statsministeren en rekke politiske og økonomiske møter. Hovedfokuset under hele besøket var å understreke viktigheten av datasikkerhet i en verden der videresending av informasjon på Internett er blitt stadig mer vanlig.

Blant de politiske møtene var møter med USAs visepresident Joe Biden og utenriksminister John Kerry, Aserbajdsjans president Ilham Aliyev, den nyvalgte argentinske presidenten Mauricio Macri, og den nederlandske statsministeren Mark Rutte, rapporterer den israelske avisen. Blant globale økonomiske ledere møtte Netanyahu blant annet Dells styreformann Michael Dell og Eric Schmidt, og Uber-grunnlegger og administrerende direktør Travis Kalanick.

Netanyahu holdt også et møte med administrerende direktører og embetsmenn fra den globale dataindustri og snakket med dem om dataforsvar. Bedrifter som deltok i møtet inkluderte Sony, Hitachi, Lenovo, Intel, IBM og HP.

På dette møtet presenterte Netanyahu den israelske modellen for næringsutvikling innen data, som hviler på samarbeid mellom forsvaret, akademiske institusjoner og privat sektor. Han sa at denne spesielle modellen kan tjene som et eksempel for andre land som søker å utvikle en dataindustri. Netanyahu beskrev etableringen av National Cyber ​​Defense Authority og planer om å etablere et datateknologisenter i Negev.