Tyskland har besluttet å kjøpe opptil fem Heron TP ubemannede (UAV) fly laget av Israel Aerospace Industries (IAI) for å forsvare sine soldater utplassert utenfor Tyskland, opplyser den tyske forsvarsministeren, i følge World Israel News. "Dette handler om droner som kan være bevæpnet, som vil være standard i fremtiden," sier den tyske forsvarsministeren Ursula von der Leyen. "Det er viktig for beskyttelse av våre soldater i utplasseringer i utlandet," forklarer hun. Valget av israelske droner blir støttet av forsvarslederen Volker Wieker. Heron TP brukes i dag i det israelske luftforsvaret (IAF) under navnet "Eitan." Dronen er i følge World Israel News utformet som en multi-system plattform for å løse lokale og internasjonale kunders behov og utføre en rekke strategiske oppdrag med en høy grad av pålitelighet. Den er designet for å fly i stor høyde på oppdrag som spenner over flere dager. Denne HALE (High Altitude Long Endurance) dronen har et vingespenn som på en Boeing 737, og veier 4,5 tonn - når den bærer tusen kilo av sin maksimale våpen-nyttelast. For de fem Heron TP dronene vil Tyskland betale 580 millioner dollar. Tyske soldater i Afghanistan bruker i dag Heron 1 droner, som er ubevæpnet. Den nye israelske bevæpnede dronen ble valgt av tyskerne i konkurransen med den USA-produserte Predator B.

Heron_droneTyskland har besluttet å kjøpe opptil fem Heron TP ubemannede (UAV) fly laget av Israel Aerospace Industries (IAI) for å forsvare sine soldater utplassert utenfor Tyskland, opplyser den tyske forsvarsministeren, i følge World Israel News. “Dette handler om droner som kan være bevæpnet, som vil være standard i fremtiden,” sier den tyske forsvarsministeren Ursula von der Leyen.

“Det er viktig for beskyttelse av våre soldater i utplasseringer i utlandet,” forklarer hun. Valget av israelske droner blir støttet av forsvarslederen Volker Wieker.

Heron TP brukes i dag i det israelske luftforsvaret (IAF) under navnet “Eitan.” Dronen er i følge World Israel News utformet som en multi-system plattform for å løse lokale og internasjonale kunders behov og utføre en rekke strategiske oppdrag med en høy grad av pålitelighet. Den er designet for å fly i stor høyde på oppdrag som spenner over flere dager.

Denne HALE (High Altitude Long Endurance) dronen har et vingespenn som på en Boeing 737, og veier 4,5 tonn – når den bærer tusen kilo av sin maksimale våpen-nyttelast. For de fem Heron TP dronene vil Tyskland betale 580 millioner dollar.

Tyske soldater i Afghanistan bruker i dag Heron 1 droner, som er ubevæpnet. Den nye israelske bevæpnede dronen ble valgt av tyskerne i konkurransen med den USA-produserte Predator B.