Mens det kom færre turister til Israel i fjor enn året før, reiste flere israelere på ferier utenlands. 13 prosent flere dro til utlandet, og det mest populære reisemålet var Amsterdam, skriver Ynet News. Tallene er utarbeidet av Travelist, som mener at det kan ha sammenheng med at easyJet ifjor startet en ny lavprisrute til den nederlandske hovedtaden. Generelt mener EUs ambassadør til Israel at Open Skies-avtalen mellom EU og Israel har hatt stor betydning. En av årsakene til veksten i israelernes utenlandsreiser, hovedsakelig til Europa, er Open Skies-avtalen som ble undertegnet i 2013. EUs ambassadør til Israel Lars Faaborg-Andersen, mener ifølge Ynet News at denne avtalen som åpnet luftrommet mellom EU-land og Israel for en friere konkurranse har vært vellykket for alle parter og bidrar til økningen i luftfartsaktivitet mellom Israel og Europa. Gjennomsnittlig antall ukentlige flygninger mellom Israel og Europa økte fra 497 i uken i 2013 til 593 i 2015. Antallet flyreiser fra lavprisflyselskaper ble mer enn doblet - fra et gjennomsnitt på 51 ukentlige flygninger i 2013 til 113 ukentlige flygninger i 2015 . En oppsplitting av israelernes feriedestinasjoner i 2015 avslører at den greske øya Rhodos har beholdt sin plass som det mest populære feriestedet med 17 prosent av de israelske ferieturistene, samme prosenten som i 2014. Rhodos er etterfulgt av Kreta med 16 prosent av feriereisene. Den tyrkiske feriebyen Antalya ble besøkt av 7 prosent.

easyJetMens det kom færre turister til Israel i fjor enn året før, reiste flere israelere på ferier utenlands. 13 prosent flere dro til utlandet, og det mest populære reisemålet var Amsterdam, skriver Ynet News. Tallene er utarbeidet av Travelist, som mener at det kan ha sammenheng med at easyJet ifjor startet en ny lavprisrute til den nederlandske hovedtaden. Generelt mener EUs ambassadør til Israel at Open Skies-avtalen mellom EU og Israel har hatt stor betydning.

En av årsakene til veksten i israelernes utenlandsreiser, hovedsakelig til Europa, er Open Skies-avtalen som ble undertegnet i 2013. EUs ambassadør til Israel Lars Faaborg-Andersen, mener ifølge Ynet News at denne avtalen som åpnet luftrommet mellom EU-land og Israel for en friere konkurranse har vært vellykket for alle parter og bidrar til økningen i luftfartsaktivitet mellom Israel og Europa.

Gjennomsnittlig antall ukentlige flygninger mellom Israel og Europa økte fra 497 i uken i 2013 til 593 i 2015. Antallet flyreiser fra lavprisflyselskaper ble mer enn doblet – fra et gjennomsnitt på 51 ukentlige flygninger i 2013 til 113 ukentlige flygninger i 2015 .

En oppsplitting av israelernes feriedestinasjoner i 2015 avslører at den greske øya Rhodos har beholdt sin plass som det mest populære feriestedet med 17 prosent av de israelske ferieturistene, samme prosenten som i 2014. Rhodos er etterfulgt av Kreta med 16 prosent av feriereisene. Den tyrkiske feriebyen Antalya ble besøkt av 7 prosent.