Kinesiske forretningsmenn er i ferd med å investere millioner av dollar i israelsk robotikkforskning, skriver den israelske avisen Algemeiner. Israeli Robotics Association (IROB) har signert en 20 millioner dollar avtale i Tel Aviv med investorer fra Kina Guangzhou (også kjent som Canton) provins. "Med disse pengene kan de kinesiske investorene kjøpe israelske selskaper eller sette opp et forskningsenter for utvikling av produkter for selskaper som arbeider med robotikkvarer i Kina," sier professor Zvi Shiller, som er sjef for Israeli Robotics Association, til Algemeiner. I september 2015 ble det bestemt at et israelsk robotikk FoU-senter - kalt SIRI (Sino-Israeli Robotics Institute) - vil bli etablert i Guangzhou for å møte det økende behovet for robotikk i Kinas industri. Den siste avtalen lanserer starten på et SIRI-motstykke i Israel, skriver Algemeiner.

Avtale_Israel_KinaKinesiske forretningsmenn er i ferd med å investere millioner av dollar i israelsk robotikkforskning, skriver den israelske avisen Algemeiner. Israeli Robotics Association (IROB) har signert en 20 millioner dollar avtale i Tel Aviv med investorer fra Kina Guangzhou (også kjent som Canton) provins.

“Med disse pengene kan de kinesiske investorene kjøpe israelske selskaper eller sette opp et forskningsenter for utvikling av produkter for selskaper som arbeider med robotikkvarer i Kina,” sier professor Zvi Shiller, som er sjef for Israeli Robotics Association, til Algemeiner.

I september 2015 ble det bestemt at et israelsk robotikk FoU-senter – kalt SIRI (Sino-Israeli Robotics Institute) – vil bli etablert i Guangzhou for å møte det økende behovet for robotikk i Kinas industri. Den siste avtalen lanserer starten på et SIRI-motstykke i Israel, skriver Algemeiner.