Haifa-baserte Technion - Israel Institute of Technology og Kinas Shantou University avholdt nylig en seremoni i Shanton der den første hjørnesteinen i Guandong Technion ble lagt ned, skriver den israelske avisen Algemeiner. Når bygget står ferdig vil det være det første israel eide universitetet i Kina, med navnet Guandong Technion - Israel Institute of Technology (GTIIT). "Kombinasjonen av israelsk innovasjon og entreprenørånd og utrolig omfang av ressurser i Kina vil føre til et flott samarbeid. Sammen skal vi skape en stor forskningsinstitutt som vil hjelpe ikke bare Kina og Israel, men også menneskeheten generelt," sa Technions president Peretz Lavie under seremonien. Kinas Li Ka Shing Foundation har gitt 130 millioner dollar i støtte til universitetsprosjektet. Påmelding vil starte i 2016 med en innledende klasse av 200 studenter, og antallet studenter forventes å nå 5000 i 2025, skriver den israelske avisen. Den tidligere israelske presidenten Shimon Peres ledet den banebrytende seremonien sammen GTIIT visekansler, Technion professor og nobelprisvinner Aaron Ciechanover; Israelsk minister for vitenskap og teknologi Ofir Akunis; Hong Kongs næringslivsleder og filantrop Li Ka-shing; og GTIIT kansler Li Jiange.

Kina_universitetHaifa-baserte Technion – Israel Institute of Technology og Kinas Shantou University avholdt nylig en seremoni i Shanton der den første hjørnesteinen i Guandong Technion ble lagt ned, skriver den israelske avisen Algemeiner. Når bygget står ferdig vil det være det første israel eide universitetet i Kina, med navnet Guandong Technion – Israel Institute of Technology (GTIIT).

“Kombinasjonen av israelsk innovasjon og entreprenørånd og utrolig omfang av ressurser i Kina vil føre til et flott samarbeid. Sammen skal vi skape en stor forskningsinstitutt som vil hjelpe ikke bare Kina og Israel, men også menneskeheten generelt,” sa Technions president Peretz Lavie under seremonien.

Kinas Li Ka Shing Foundation har gitt 130 millioner dollar i støtte til universitetsprosjektet. Påmelding vil starte i 2016 med en innledende klasse av 200 studenter, og antallet studenter forventes å nå 5000 i 2025, skriver den israelske avisen.

Den tidligere israelske presidenten Shimon Peres ledet den banebrytende seremonien sammen GTIIT visekansler, Technion professor og nobelprisvinner Aaron Ciechanover; Israelsk minister for vitenskap og teknologi Ofir Akunis; Hong Kongs næringslivsleder og filantrop Li Ka-shing; og GTIIT kansler Li Jiange.