Denne måneden er det 25 år siden den siste store bølgen av russisk innvandring til Israel begynte, som et resultat av oppløsningen av Sovjetunionen og det kommunistiske diktaturet. Endelig kunne de russiske jødene reise til deres hellige land. Det kom en millioner russere til Israel i løpet av de neste tiårene, og det kommer stadig flere. De russiske jødene har bidratt til å styke den israelske høyrefløyen der de fleste av dem har søkt deres politiske tilflukt, og de har gjort seg sterkt gjeldende innen vitenskap, medisin, kultur og idrett. I følge den israelske TV-kanalen i24News har integreringen stort sett vært en sukesshistorie. Men det har også vært problemer. i24 News har laget denne reportasjen.

Israel_rissiske_emigratenDenne måneden er det 25 år siden den siste store bølgen av russisk innvandring til Israel begynte, som et resultat av oppløsningen av Sovjetunionen og det kommunistiske diktaturet. Endelig kunne de russiske jødene reise til deres hellige land. Det kom en millioner russere til Israel i løpet av de neste tiårene, og det kommer stadig flere.

De russiske jødene har bidratt til å styke den israelske høyrefløyen der de fleste av dem har søkt deres politiske tilflukt, og de har gjort seg sterkt gjeldende innen vitenskap, medisin, kultur og idrett. I følge den israelske TV-kanalen i24News har integreringen stort sett vært en sukesshistorie. Men det har også vært problemer. i24 News har laget denne reportasjen.