I 1953 fant den kjente israelske generalen og arkeologen Yigael Yadin en serie av gamle brev skrevet av Simon Bar-Kochba, den jødiske lederen av det siste store opprøret mot romerne i 132 etter Kristus, i Judea-ørkenen. Funnet var bemerkelsesverdig. Brevene, personlig underskrevet av opprørslederen, kan sees i Israel Museum i Jerusalem. Her kan du høre om brevene  Shimon Bar Kochba var en av de største militære ledere i oldtidens Israel. Berømt for sin blendende suksess mot den romerske hæren, ble han selv betraktet som Messias av mange av hans tilhengere. Her kan du høre en forelesning om hans liv.

Shimon_ Bar_ KochbaI 1953 fant den kjente israelske generalen og arkeologen Yigael Yadin en serie av gamle brev skrevet av Simon Bar-Kochba, den jødiske lederen av det siste store opprøret mot romerne i 132 etter Kristus, i Judea-ørkenen. Funnet var bemerkelsesverdig. Brevene, personlig underskrevet av opprørslederen, kan sees i Israel Museum i Jerusalem.

Her kan du høre om brevene 

Shimon Bar Kochba var en av de største militære ledere i oldtidens Israel. Berømt for sin blendende suksess mot den romerske hæren, ble han selv betraktet som Messias av mange av hans tilhengere.

Her kan du høre en forelesning om hans liv.