EU har besluttet å merke israelske produkter som eksporteres fra Vestbredden, Øst-Jerusalem og Golanhøydene, slik at forbrukerne i EU-land lettere kan boikotte produktene. Det vil ikke det tsjekkiske parlamentet være med på og vedtok torsdag en oppfordring til regjeringen om ikke å gjennomføre EUs beslutning, skriver Jerusalem Post. Med stort flertall fordømte de tsjekkiske parlamentarikerne EUs beslutning. Bare kommunistpartiets representanter stemte for å støtte merkingen av de israelske produktene. Under debatten sa Tsjekkias kulturminister Daniel Herman at det var "absolutt nødvendig å avvise arbeidet med å diskriminere mot det eneste demokratiet i Midtøsten." En av representantene, Frantisek Laudat, mente at EUs beslutning "kan fremkalle ubehagelige erindringer av merking av det jødiske folket under andre verdenskrig." Marek Benda fra partiet Civic Democrats mente kravet fra EU var en moderne visning av antisemittisme, og sa at "også Europa vil falle dersom Israel faller." Den tsjekkiske sosialdemokratiske presidenten Milos Zeman (bilde) besøkte Israel i oktober 2013, og gikk da inn for å flytte den tsjekkiske ambassaden i Jerusalem til Tel Aviv.

Milos_Zeman_Israel-150x150EU har besluttet å merke israelske produkter som eksporteres fra Vestbredden, Øst-Jerusalem og Golanhøydene, slik at forbrukerne i EU-land lettere kan boikotte produktene. Det vil ikke det tsjekkiske parlamentet være med på og vedtok torsdag en oppfordring til regjeringen om ikke å gjennomføre EUs beslutning, skriver Jerusalem Post.

Med stort flertall fordømte de tsjekkiske parlamentarikerne EUs beslutning. Bare kommunistpartiets representanter stemte for å støtte merkingen av de israelske produktene. Under debatten sa Tsjekkias kulturminister Daniel Herman at det var “absolutt nødvendig å avvise arbeidet med å diskriminere mot det eneste demokratiet i Midtøsten.” En av representantene, Frantisek Laudat, mente at EUs beslutning “kan fremkalle ubehagelige erindringer av merking av det jødiske folket under andre verdenskrig.”

Marek Benda fra partiet Civic Democrats mente kravet fra EU var en moderne visning av antisemittisme, og sa at “også Europa vil falle dersom Israel faller.” Den tsjekkiske sosialdemokratiske presidenten Milos Zeman (bilde) besøkte Israel i oktober 2013, og gikk da inn for å flytte den tsjekkiske ambassaden i Jerusalem til Tel Aviv.