Den tidligere amerikanske presidenten Jimmy Carter er en av verdens tøffeste Israelkritikere. De siste årene har han i tillegg til å utvikle sin negative holdning til  Israel også utviklet kreft. Nå reddes han av en ny israelsk kreftmedisin. Carter, som blir behandlet for kreft i lever og hjerne, sier til avisen The Washington Free Beacon at han er på bedringens vei etter å ha brukt kreftmedisinen Keytruda, en medisin utviklet av israelske leger. Stoffet er antatt å være den neste generasjon av behandling for kreft, skriver avisen. Carter har tidligere tatt til orde for å boikotte israelske produkter. Han har ikke kommentert det faktum at dette stoffet ble utviklet av israelske leger, skriver The Washington Free Beacon . Det var i august at den tidligere presidenten fortalte til Washington Post at han hadde startet en rekke behandlinger, inkludert strålebehandling, for sine kreftproblemer. Han nevnte også at han hadde fått en infusjon av pembrolizumab, bedre kjent som Keytruda, som er blant de første i en lovende ny klasse av legemidler som tar sikte på å slippe løs det menneskelige immunsystem til å bekjempe kreftceller. Washington Post skriver at The Food and Drug Administration godkjente den nye medisinen for pasienter med avansert melanom som har uttømt andre behandlingsformer og sa at den representerte en betydelig forbedring i forhold til eksisterende behandlinger. "Alternativene var langt færre bare for et år siden for pasienter som Carter", sier Louise Perkins, ved Melanoma Research Alliance, den største private bidragsyteren til melanomforskning, til Washington Post. "Disse siste immunterapistoffene, enten alene eller i kombinasjon med andre behandlinger, ser ut til å være fremtiden for kreftterapi," legger hun til. Melanoma, også kjent som ondartet melanom, er en type kreft som utvikler seg fra pigment-inneholdende celler som kalles melanocytter. Det nye stoffet, som Jimmy Carter behandles med, er utviklet etter forsøk foretatt på Sheba Medical Cente i Israel. "Det skaper reelle potensial for herding av de dødeligste former for kreft, med akseptable bivirkninger," uttalte professor Jacob Schachter, leder av Sheba Medical Center sitt institutt for melanoma til Ynet News i fjor.

CarterDen tidligere amerikanske presidenten Jimmy Carter er en av verdens tøffeste Israelkritikere. De siste årene har han i tillegg til å utvikle sin negative holdning til  Israel også utviklet kreft. Nå reddes han av en ny israelsk kreftmedisin. Carter, som blir behandlet for kreft i lever og hjerne, sier til avisen The Washington Free Beacon at han er på bedringens vei etter å ha brukt kreftmedisinen Keytruda, en medisin utviklet av israelske leger.

Stoffet er antatt å være den neste generasjon av behandling for kreft, skriver avisen. Carter har tidligere tatt til orde for å boikotte israelske produkter. Han har ikke kommentert det faktum at dette stoffet ble utviklet av israelske leger, skriver The Washington Free Beacon .

Det var i august at den tidligere presidenten fortalte til Washington Post at han hadde startet en rekke behandlinger, inkludert strålebehandling, for sine kreftproblemer. Han nevnte også at han hadde fått en infusjon av pembrolizumab, bedre kjent som Keytruda, som er blant de første i en lovende ny klasse av legemidler som tar sikte på å slippe løs det menneskelige immunsystem til å bekjempe kreftceller.

Washington Post skriver at The Food and Drug Administration godkjente den nye medisinen for pasienter med avansert melanom som har uttømt andre behandlingsformer og sa at den representerte en betydelig forbedring i forhold til eksisterende behandlinger.

“Alternativene var langt færre bare for et år siden for pasienter som Carter”, sier Louise Perkins, ved Melanoma Research Alliance, den største private bidragsyteren til melanomforskning, til Washington Post. “Disse siste immunterapistoffene, enten alene eller i kombinasjon med andre behandlinger, ser ut til å være fremtiden for kreftterapi,” legger hun til. Melanoma, også kjent som ondartet melanom, er en type kreft som utvikler seg fra pigment-inneholdende celler som kalles melanocytter.

Det nye stoffet, som Jimmy Carter behandles med, er utviklet etter forsøk foretatt på Sheba Medical Cente i Israel. “Det skaper reelle potensial for herding av de dødeligste former for kreft, med akseptable bivirkninger,” uttalte professor Jacob Schachter, leder av Sheba Medical Center sitt institutt for melanoma til Ynet News i fjor.