Israels forsvarsdepartement og Israel Aerospace Industries (IAI) har gjennomførte den første hele flytur- og skjæringstesten av Barak 8 missilsystem utviklet i fellesskap av Israel og India. Barak 8 forventes å oppnå innledende operativ evne neste år, skriver forsvarsmagasinet Defense Update. Testen ble utført fra den israelske marinens "SAAR 5 missile corvette INS Lahav", det første israelske fartøy som er utstyrt med det nye luft og rakettforsvarssystemet. "Dette var andre gang raketten gjør et direkte treff, et bevis på systemets evne til å håndtere svært manøvrerbare mål" sier Boas Levi, konserndirektør og daglig leder av IAIs Systems, Missiles & Space Group. "Alle våpen systemets komponenter møtte målene i testen." Ifølge det israelske forsvarsdepartementet var den siste testen, foretatt i midten av november, en videreføring av en omfattende test avholdt på land i slutten av 2014, da de operative egenskapene til både Barak-åtte marine system og MRSAM Medium Range landbaserte luftvernsystemer ble vellykket testet. Barak-8 er utviklet i fellesskap av Israel Ministry of Defense (IMOD), det israelske forsvarets forskningsinstitutt og Development Organization (DRDO) fra India. Det er en "cutting edge" luft- og missilforsvarssystem som gir land- og marineeiendeler den ultimate beskyttelse mot en rekke trusler. IAI er hovedentreprenør, i samarbeid med Israel Ministry of Defense (IMOD), det israelske forsvarets forskningsinstitutt, ELTA Systems Ltd., Rafael Advanced Defense Systems, og andre forsvarsindustrier. En rekke indiske selskaper har produset flere deler til programmet. Den indiske rakettprodusenten Bharat Dynamics Limited (BDL) har produsert raketter bestemt for de indiske fartøyene. Barak-åtte er ment for bruk av de israelske og de indiske marinestyrkene. Systemet er allerede anskaffet av flere kunder. Se testen her.

Barak82Israels forsvarsdepartement og Israel Aerospace Industries (IAI) har gjennomførte den første hele flytur- og skjæringstesten av Barak 8 missilsystem utviklet i fellesskap av Israel og India. Barak 8 forventes å oppnå innledende operativ evne neste år, skriver forsvarsmagasinet Defense Update. Testen ble utført fra den israelske marinens “SAAR 5 missile corvette INS Lahav”, det første israelske fartøy som er utstyrt med det nye luft og rakettforsvarssystemet.

“Dette var andre gang raketten gjør et direkte treff, et bevis på systemets evne til å håndtere svært manøvrerbare mål” sier Boas Levi, konserndirektør og daglig leder av IAIs Systems, Missiles & Space Group. “Alle våpen systemets komponenter møtte målene i testen.”

Ifølge det israelske forsvarsdepartementet var den siste testen, foretatt i midten av november, en videreføring av en omfattende test avholdt på land i slutten av 2014, da de operative egenskapene til både Barak-åtte marine system og MRSAM Medium Range landbaserte luftvernsystemer ble vellykket testet.

Barak-8 er utviklet i fellesskap av Israel Ministry of Defense (IMOD), det israelske forsvarets forskningsinstitutt og Development Organization (DRDO) fra India. Det er en “cutting edge” luft- og missilforsvarssystem som gir land- og marineeiendeler den ultimate beskyttelse mot en rekke trusler.

IAI er hovedentreprenør, i samarbeid med Israel Ministry of Defense (IMOD), det israelske forsvarets forskningsinstitutt, ELTA Systems Ltd., Rafael Advanced Defense Systems, og andre forsvarsindustrier. En rekke indiske selskaper har produset flere deler til programmet. Den indiske rakettprodusenten Bharat Dynamics Limited (BDL) har produsert raketter bestemt for de indiske fartøyene.

Barak-åtte er ment for bruk av de israelske og de indiske marinestyrkene. Systemet er allerede anskaffet av flere kunder. Se testen her.