Det israelske selskapet PhysiMax har satt som mål å redde profesjonelle idrettsutøvere plaget av muskelskader ved hjelp av avansert 3D avbildning og analyse, skriver den israelske nærigslivsavisen Globes. Ram Shalev og David Kahani stiftet PhysiMax Technologies, som fokuserer på behandling av amatører og profesjonelle idrettsutøvere i 2013. Shalev kom fra en verden av engineering og robotikk. Kahani sin bakgrunn var i videoen. De møttes da de to firmaene som de jobbet i, Comverse og Mobixell (nå Flash Networks) samarbeidet. Paret bestemte seg da for å grunnlegge et oppstartsfirma for bevegelsesanalyse, og bestemte seg senere for å fokusere primært på idrettsutøvere. "Vi er begge sport fans. David er en statistikk freak og jeg pleide å være en svømmer; i dag driver jeg med ridning,"sier Shalev til Globes. "I samtaler vi hadde med leger og utøvere la vi merke til at det var en mangel på dataanalyse som gjorde at kvaliteten på bevegelsene ikke hadde blitt kvantifisert; hver terapeut gjør hva de kan, men hullene fører til skader." Shalev forklarer at statistikken fra US Department of Health and Human Services viser at millioner av skader i året som kan forebygges med riktig fysioterapi. "Skadene er forårsaket fordi kroppen var i en unngåelig situasjon." Det finnes en rekke behandlingsmetoder i profesjonell idrett, men Shalev hevder at PhysiMax teknologi er unik fordi den gir omfattende analyse av utøvernes bevegelser. "Vi kunne ha fokusert på medisin, på seniorer, på skader spesielt, men vi valgte idrett. Det er den høyeste mulige utfordringen fordi bevegelsene er raskere og mer komplekse. Du trenger mye mer følsomme sensorer enn i for eksempel måling av muligheten for en seniorstatsborger til å komme seg ut av stolen sin, " sier de til Globes.

PhysiMax_TechnologiesDet israelske selskapet PhysiMax har satt som mål å redde profesjonelle idrettsutøvere plaget av muskelskader ved hjelp av avansert 3D avbildning og analyse, skriver den israelske nærigslivsavisen Globes. Ram Shalev og David Kahani stiftet PhysiMax Technologies, som fokuserer på behandling av amatører og profesjonelle idrettsutøvere i 2013.

Shalev kom fra en verden av engineering og robotikk. Kahani sin bakgrunn var i videoen. De møttes da de to firmaene som de jobbet i, Comverse og
Mobixell (nå Flash Networks) samarbeidet. Paret bestemte seg da for å grunnlegge et oppstartsfirma for bevegelsesanalyse, og bestemte seg senere for å fokusere primært på idrettsutøvere.

“Vi er begge sport fans. David er en statistikk freak og jeg pleide å være en svømmer; i dag driver jeg med ridning,”sier Shalev til Globes. “I samtaler vi hadde med leger og utøvere la vi merke til at det var en mangel på dataanalyse som gjorde at kvaliteten på bevegelsene ikke hadde blitt kvantifisert; hver terapeut gjør hva de kan, men hullene fører til skader.”

Shalev forklarer at statistikken fra US Department of Health and Human Services viser at millioner av skader i året som kan forebygges med riktig fysioterapi. “Skadene er forårsaket fordi kroppen var i en unngåelig situasjon.”

Det finnes en rekke behandlingsmetoder i profesjonell idrett, men Shalev hevder at PhysiMax teknologi er unik fordi den gir omfattende analyse av utøvernes bevegelser. “Vi kunne ha fokusert på medisin, på seniorer, på skader spesielt, men vi valgte idrett. Det er den høyeste mulige utfordringen fordi bevegelsene er raskere og mer komplekse. Du trenger mye mer følsomme sensorer enn i for eksempel måling av muligheten for en seniorstatsborger til å komme seg ut av stolen sin, ” sier de til Globes.