HARBO Technologies er et israelsk selskap som har utviklet et innovativt oppryddingsprodukt som kan spare bedrifter milliarder av dollar og spare miljøet for store skader. Selskapet har opprettet en lett utplassert flytende barriere - kjent som en containment boom - som kan hindre katastrofale konsekvenser av marine oljesøl bare minutter etter lekkasjedeteksjon, skriver Israel21c. "Oljesøl er i dag fortsatt en stor katastrofe fordi det er ingen umiddelbare systemer på stedet til å fange opp oljen. Det er ingenting på stedet for å forhindre at oljen sprer seg. Så når oljevernteamet kommer til stedet er det ofte for sent," sier medstifter Haim Greenberg til Israel21c. "Vi har produsert en umiddelbare reaksjon, fordi det er ingen i dag." Standard lenser er for store til å plasseres ombord i store utslippskilder som store skip og oljeplattformer, og må oppbevares offshore. Derfor kan det ta tid før arbeidet med å stanse oljen fra å spre seg kan starte. Og skadene som oppstår i mellomtiden kan være omfattende. Det tok 87 dager å samle opp oljesølet i Mexico Gulfen i 2010, og imellomtiden lekket 3,19 millioner fat olje ut i vannet, skriver Israel21c. "HARBO’s T-fence Immediate Booming System" er 15 til 20 ganger lettere enn vanlige lenser og kan være forhåndsinstallert ombord på store skip og rigger. Det omfatter et kompakt fartøy på størrelse med en livbåt. Og systemet er enkelt å betjene. "Fagfolk på skip, rigger eller ved oljeterminaler kan ikke forventes å operere komplekst nødutstyr. Så vi gjorde det enkelt; trykke på en knapp - akkurat som en livbåt ", forteller Boas Ur, selskapets administrerende direktør til den amerikanske avisen New Jersey Gazette .

OljelenserHARBO Technologies er et israelsk selskap som har utviklet et innovativt oppryddingsprodukt som kan spare bedrifter milliarder av dollar og spare miljøet for store skader. Selskapet har opprettet en lett utplassert flytende barriere – kjent som en containment boom – som kan hindre katastrofale konsekvenser av marine oljesøl bare minutter etter lekkasjedeteksjon, skriver Israel21c.

“Oljesøl er i dag fortsatt en stor katastrofe fordi det er ingen umiddelbare systemer på stedet til å fange opp oljen. Det er ingenting på stedet for å forhindre at oljen sprer seg. Så når oljevernteamet kommer til stedet er det ofte for sent,” sier medstifter Haim Greenberg til Israel21c. “Vi har produsert en umiddelbare reaksjon, fordi det er ingen i dag.”

Standard lenser er for store til å plasseres ombord i store utslippskilder som store skip og oljeplattformer, og må oppbevares offshore. Derfor kan det ta tid før arbeidet med å stanse oljen fra å spre seg kan starte. Og skadene som oppstår i mellomtiden kan være omfattende. Det tok 87 dager å samle opp oljesølet i Mexico Gulfen i 2010, og imellomtiden lekket 3,19 millioner fat olje ut i vannet, skriver Israel21c.

HARBO’s T-fence Immediate Booming System” er 15 til 20 ganger lettere enn vanlige lenser og kan være forhåndsinstallert ombord på store skip og rigger. Det omfatter et kompakt fartøy på størrelse med en livbåt. Og systemet er enkelt å betjene. “Fagfolk på skip, rigger eller ved oljeterminaler kan ikke forventes å operere komplekst nødutstyr. Så vi gjorde det enkelt; trykke på en knapp – akkurat som en livbåt “, forteller Boas Ur, selskapets administrerende direktør til den amerikanske avisen New Jersey Gazette .