I går holdt Norsk Israelsk Handelskammer julebord på Stortinget i samarbeid med Israels venner på Stortinget, som ledes av Jørund Rytman fra FrP. Gruppen har 37 medlemmer. Blant gjestene var Israels ambassadør til Norge, Raphael Schutz som komenterte den aktuelle sikkerhetssituasjonen.Han tror ikke et omfattende terrorangrep som det som rammet Paris for halvannen uke siden, kunne ha skjedd i Israel. "Det var en stor operasjon med en enorm infrastruktur, som minst 20 mennesker må ha visst om i forkant. Med det etterretningsarbeidet vi har i Israel i dag, vil jeg si det hadde vært langt vanskeligere, for ikke å si umulig, for gjerningsmennene å gjennomføre angrepet", sier Schutz til NRK. "Jeg tror Norge har mye å lære av Israel når det gjelder sikkerhets- og antiterrorarbeid. Israel har veldig mange erfaringer på dette området over veldig lang tid, mens det er relativt nytt for Norge å skulle håndtere den type terrorisme vi ser nå," kommenterer Jørund Rytman.

Rytman3-150x150I går holdt Norsk Israelsk Handelskammer julebord på Stortinget i samarbeid med Israels venner på Stortinget, som ledes av Jørund Rytman fra FrP. Gruppen har 37 medlemmer. Blant gjestene var Israels ambassadør til Norge, Raphael Schutz som komenterte den aktuelle sikkerhetssituasjonen.Han tror ikke et omfattende terrorangrep som det som rammet Paris for halvannen uke siden, kunne ha skjedd i Israel.

“Det var en stor operasjon med en enorm infrastruktur, som minst 20 mennesker må ha visst om i forkant. Med det etterretningsarbeidet vi har i Israel i dag, vil jeg si det hadde vært langt vanskeligere, for ikke å si umulig, for gjerningsmennene å gjennomføre angrepet”, sier Schutz til NRK.

“Jeg tror Norge har mye å lære av Israel når det gjelder sikkerhets- og antiterrorarbeid. Israel har veldig mange erfaringer på dette området over veldig lang tid, mens det er relativt nytt for Norge å skulle håndtere den type terrorisme vi ser nå,” kommenterer Jørund Rytman.