I morgen tirsdag 24. november kl. 18.00 inviterer organisasjonen Med Israel for Fred til møte i Litteraturhuset i Oslo (Wergelandsveien 29). Israeleren Jakov Adler, hovedpersonen i den nye boken "Flukten fra nazistene", forteller om sitt spennende liv i samtale med journalist John Solsvik. Det er gratis inngang opplyser Med Israel for Freds Osloavdeling som er anvarlig for møtet sammen med Hermon forlag. Forlaget presenterer boken slik: "Seks år gammel flyktet Jakov Adler i 1939 sammen med sin jødiske familie fra Tsjekkoslovakia, som trues av Nazi-Tyskland, til det frie Norge. Bare et halvt år senere sto tyske tropper på norsk jord, og den lille jødiske familien var igjen truet. I et forrykende vintervær i 1945 flyktet de til fots over grensen til Sverige. Boken om Jakov Adler gir en solid personlig innføring i Israels moderne historie. Vi får innblikk i hva som skjedde så å si «bak scenen» både i Seksdagerskrigen (1967), Yom Kippur-krigen (1973) og de to Libanon-krigene (1982 og 1996) sett med en oppmerksom militærleges øyne. Han kjente og kjenner alle toppene i det israelske samfunnet, og forteller åpent om sine møter med dem." Hovedpersonen i den nye boken Flukten fra nazistene, Jakov Adler, deltar på møtet og forteller fra sitt spennende liv. Adlers livshistorie er fortalt av John Solsvik, tidligere Israel-korrespondent for avisen Dagen.

Flukten_fra_nazisteneI morgen tirsdag 24. november kl. 18.00 inviterer organisasjonen Med Israel for Fred til møte i Litteraturhuset i Oslo (Wergelandsveien 29). Israeleren Jakov Adler, hovedpersonen i den nye boken “Flukten fra nazistene”, forteller om sitt spennende liv i samtale med journalist John Solsvik. Det er gratis inngang opplyser Med Israel for Freds Osloavdeling som er anvarlig for møtet sammen med Hermon forlag.

Forlaget presenterer boken slik:

“Seks år gammel flyktet Jakov Adler i 1939 sammen med sin jødiske familie fra Tsjekkoslovakia, som trues av Nazi-Tyskland, til det frie Norge. Bare et halvt år senere sto tyske tropper på norsk jord, og den lille jødiske familien var igjen truet. I et forrykende vintervær i 1945 flyktet de til fots over grensen til Sverige.

Boken om Jakov Adler gir en solid personlig innføring i Israels moderne historie. Vi får innblikk i hva som skjedde så å si «bak scenen» både i Seksdagerskrigen (1967), Yom Kippur-krigen (1973) og de to Libanon-krigene (1982 og 1996) sett med en oppmerksom militærleges øyne. Han kjente og kjenner alle toppene i det israelske samfunnet, og forteller åpent om sine møter med dem.”

Hovedpersonen i den nye boken Flukten fra nazistene, Jakov Adler, deltar på møtet og forteller fra sitt spennende liv. Adlers livshistorie er fortalt av John Solsvik, tidligere Israel-korrespondent for avisen Dagen.