Det israelske flyvåpenet innførte nylig et nytt ubemannede fly i sitt operative arsenal. Senioroffiserer mener at den nye dronen vil "revolusjonere droneverden," skriver den israelske avisen Israel Hayom. Hermes 900 Kochav ("Star"), som nå er satt i drift er et middels stor multi-nyttelast ubemannede fly, designet for lang utholdenhet i taktisk rekognosering, overvåking og kommunikasjonsoppdrag. Produsert av Elbit Systems, kan Hermes 900 forbli i luften i over 30 timer, og kan fly i en høyde på 30.000 fot. Den innovative dronen er utstyrt blant annet med elektro-optiske og infrarøde sensore, og avanserte kommunikasjons- og elektroniske etterretningssystemer. Hermes 900 er den første dronen inkludert i IAF sin UAV lineup i 16 år, og er en forbedring av sin forgjenger, Hermes 450, en avansert drone som kan være i luften i 20 timer. En militær kilde forteller til Israel Hayom at Hermes 900 ble brukt under 2014 Operation Protective Edge på Gazastripen. Hermes 900 var da under utvkling, men bestod likevel testen med glans, skriver Israel Hayom. Den nye dronen er allerede til salgs. Det sveitsiske parlamentet godkjente nylig kjøp av seks Hermes 900 droner til en pris på 250 millioner dollar. Forrige måned ble den vist frem for et større internasjonalt publikum under «Autonomous Unmanned Systems & Robotics drone expo» i Rishon Lezion.

Hermes_drone-150x150Det israelske flyvåpenet innførte nylig et nytt ubemannede fly i sitt operative arsenal. Senioroffiserer mener at den nye dronen vil “revolusjonere droneverden,” skriver den israelske avisen Israel Hayom. Hermes 900 Kochav (“Star”), som nå er satt i drift er et middels stor multi-nyttelast ubemannede fly, designet for lang utholdenhet i taktisk rekognosering, overvåking og kommunikasjonsoppdrag.

Produsert av Elbit Systems, kan Hermes 900 forbli i luften i over 30 timer, og kan fly i en høyde på 30.000 fot. Den innovative dronen er utstyrt blant annet med elektro-optiske og infrarøde sensore, og avanserte kommunikasjons- og elektroniske etterretningssystemer.

Hermes 900 er den første dronen inkludert i IAF sin UAV lineup i 16 år, og er en forbedring av sin forgjenger, Hermes 450, en avansert drone som kan være i luften i 20 timer. En militær kilde forteller til Israel Hayom at Hermes 900 ble brukt under 2014 Operation Protective Edge på Gazastripen. Hermes 900 var da under utvkling, men bestod likevel testen med glans, skriver Israel Hayom.

Den nye dronen er allerede til salgs. Det sveitsiske parlamentet godkjente nylig kjøp av seks Hermes 900 droner til en pris på 250 millioner dollar. Forrige måned ble den vist frem for et større internasjonalt publikum under «Autonomous Unmanned Systems & Robotics drone expo» i Rishon Lezion.