Nylig var den israelske presidenten Reuven Rivlin vert for medlemmer av SpaceIL, en non-profit organisasjon som arbeider med å å bygge det første israelske fartøyet som skal lande på månen. Arbeidet med å bygge romskipet begynte for to år siden forteller SpaceILs administrerende direktør Eran Privman til Ynet News. "Første oppgave var å sette sammen et ingeniørteam i samarbeid med Israel Aerospace Industries (Det israelske regjeringseide luftfartsselskapet) og andre næringer vi samarbeider med, for å lage en skisse for et romskip som vil tillate oss å nå månen," forteller han. "Det neste trinnet er å begynne produksjonen av fartøyet - dets struktur, drivstofftanker, og samtidig elektronikken, som for det meste er klart." SpaceIL ble etablert i 2011 med formål å lande det første israelske romskipet på månen og dermed inspirere neste generasjon av forskere og ingeniører. Organisasjonen ble grunnlagt av tre unge ingeniører som svarte på utfordringen fra den globale Google Lunar X Prize konkurransen, som vil ende i 2017. Foruten månelanding er SpaceILs pedagogiske visjon å skape en ny israelsk "Apollo-effekt": å oppmuntre neste generasjon i Israel og rundt om i verden til å utdanne seg innen vitenskap, ingeniørfag, teknologi og matematikk. Til tross for sin teknologiske fortreffelighet står Israel nå overfor en akutt mangel på forskere og ingeniører, skriver Ynet News. Både den israelske hæren og den private sektor mangler det antallet forskere og ingeniører som trengs for å opprettholde Israels teknologiske fortrinn og å fortsette å bli betraktet som en "start-up nasjon", en leder i høyteknologiske bransjer.

MånelandingNylig var den israelske presidenten Reuven Rivlin vert for medlemmer av SpaceIL, en non-profit organisasjon som arbeider med å å bygge det første israelske fartøyet som skal lande på månen. Arbeidet med å bygge romskipet begynte for to år siden forteller SpaceILs administrerende direktør Eran Privman til Ynet News.

“Første oppgave var å sette sammen et ingeniørteam i samarbeid med Israel Aerospace Industries (Det israelske regjeringseide luftfartsselskapet) og andre næringer vi samarbeider med, for å lage en skisse for et romskip som vil tillate oss å nå månen,” forteller han. “Det neste trinnet er å begynne produksjonen av fartøyet – dets struktur, drivstofftanker, og samtidig elektronikken, som for det meste er klart.”

SpaceIL ble etablert i 2011 med formål å lande det første israelske romskipet på månen og dermed inspirere neste generasjon av forskere og ingeniører. Organisasjonen ble grunnlagt av tre unge ingeniører som svarte på utfordringen fra den globale Google Lunar X Prize konkurransen, som vil ende i 2017.

Foruten månelanding er SpaceILs pedagogiske visjon å skape en ny israelsk “Apollo-effekt”: å oppmuntre neste generasjon i Israel og rundt om i verden til å utdanne seg innen vitenskap, ingeniørfag, teknologi og matematikk. Til tross for sin teknologiske fortreffelighet står Israel nå overfor en akutt mangel på forskere og ingeniører, skriver Ynet News.

Både den israelske hæren og den private sektor mangler det antallet forskere og ingeniører som trengs for å opprettholde Israels teknologiske fortrinn og å fortsette å bli betraktet som en “start-up nasjon”, en leder i høyteknologiske bransjer.