Mer enn 150 britiske kunstnere og forfattere har signert et brev publisert i den britiske avisen The Guardian torsdag der boikott mot Israel blir fordømt. I stedet oppfordrer kunstnerne og forfatterne til sameksistens og dialog mellom israelere og palestinere.  I brevet fortelles det om etableringen av en gruppe kalt "Kultur for sameksistens", et uavhengig initiativ som søker å fremme fredelig sameksistens mellom de to sidene. Gruppen støtter en tostatsløsning og favoriserer "åpen dialog" heller enn boikott, som den mener er "splittende og diskriminerende." Harry Potter forfatter og filantrop J.K. Rowling er blant underskriverne av brevet, som sier at "kulturelt engasjement bygger broer og fostrer frihet." Andre prominente skikkelser som har satt sine navn på brevet inkluderer Hilary Mantel, forfatter Fay Weldon, skuespiller Zoe Wanamaker, tyrkisk-britisk dramatiker og skuespiller Cosh Omar, og flere medlemmer av det britiske parlamentet, skriver Israel Hayom. "Kulturboikott som peker ut Israel er splittende og diskriminerende, og vil ikke føre til fred. Åpen dialog og samhandling fremme økt forståelse og gjensidig aksept, og det er gjennom en slik forståelse og aksept bevegelser kan gjøres mot en løsning på konflikten," heter det i brevet. "Kulturengasjement bygger broer, fostrer frihet og positiv bevegelse for forandring," legges det til.

J.K. RowlingMer enn 150 britiske kunstnere og forfattere har signert et brev publisert i den britiske avisen The Guardian torsdag der boikott mot Israel blir fordømt. I stedet oppfordrer kunstnerne og forfatterne til sameksistens og dialog mellom israelere og palestinere. 

I brevet fortelles det om etableringen av en gruppe kalt “Kultur for sameksistens”, et uavhengig initiativ som søker å fremme fredelig sameksistens mellom de to sidene.

Gruppen støtter en tostatsløsning og favoriserer “åpen dialog” heller enn boikott, som den mener er “splittende og diskriminerende.”

Harry Potter forfatter og filantrop J.K. Rowling er blant underskriverne av brevet, som sier at “kulturelt engasjement bygger broer og fostrer frihet.”

Andre prominente skikkelser som har satt sine navn på brevet inkluderer Hilary Mantel, forfatter Fay Weldon, skuespiller Zoe Wanamaker, tyrkisk-britisk dramatiker og skuespiller Cosh Omar, og flere medlemmer av det britiske parlamentet, skriver Israel Hayom.

“Kulturboikott som peker ut Israel er splittende og diskriminerende, og vil ikke føre til fred. Åpen dialog og samhandling fremme økt forståelse og gjensidig aksept, og det er gjennom en slik forståelse og aksept bevegelser kan gjøres mot en løsning på konflikten,” heter det i brevet. “Kulturengasjement bygger broer, fostrer frihet og positiv bevegelse for forandring,” legges det til.