En flytid fra Tel Aviv til Kina på ni og en halv time, og en returtid på 11 timer. Det blir resultatet når Hainan Airlines, det største private flyselskapet i Kina, startet sine ruter mellom de to landene som de siste årene har utviklet et stadig tettere økonomisk samarbeid. Selskapet har kunngjort sin første direkterute mellom de to landene, skriver Ynet News. Kunngjøringen kom etter en lang rekke møter mellom den israelske ambassaden i Beijing, som har inkludert Israels ambassadør til Kina Matan Vilnai, som overbeviste flyselskapets president om de økonomiske fordelene ved å ha flyvninger mellom de to landene. Flyvningene er planlagt å begynne den 28. april neste år. Det er planlagt tre flyvninger i uken, på søndager, tirsdager og torsdager, som er de dagene El Al ikke flyr til Beijing. Hainan Airbus 330 fly som vil bli brukt på turene til Israel er både romslige og moderne med 37 seter i businessclass og 178 på økonomiklassen, skriver Ynet News. Prisene på flyreisene har ennå ikke blitt annonsert, men er ifølge Ynet News ventet å bli betydelig lavere enn El Als flygninger til Kina. Antall kinesiske turister i Israel har økt årlig med mange prosentpoeng, skriver Ynet News. 34 000 kinesiske borgere besøkte den jødiske staten fra januar til august 2015, en økning på 30 prosent fra 2014. Selv under Operation Protective Edge i Gaza i 2014 var det en økning i besøkende fra Kina. "Kina er den nest største økonomien i verden, og hvert år har antall kinesiske reiser over hele verden vokst," sier den israelske Kina-ambassadøren. "Staten Israel ser stor betydning iå utdype vårt forhold til Kina. Målet er å nå 100 000 turister fra Kina i løpet av to år."

Kina_fly2En flytid fra Tel Aviv til Kina på ni og en halv time, og en returtid på 11 timer. Det blir resultatet når Hainan Airlines, det største private flyselskapet i Kina, startet sine ruter mellom de to landene som de siste årene har utviklet et stadig tettere økonomisk samarbeid. Selskapet har kunngjort sin første direkterute mellom de to landene, skriver Ynet News.

Kunngjøringen kom etter en lang rekke møter mellom den israelske ambassaden i Beijing, som har inkludert Israels ambassadør til Kina Matan Vilnai, som overbeviste flyselskapets president om de økonomiske fordelene ved å ha flyvninger mellom de to landene.

Flyvningene er planlagt å begynne den 28. april neste år. Det er planlagt tre flyvninger i uken, på søndager, tirsdager og torsdager, som er de dagene El Al ikke flyr til Beijing. Hainan Airbus 330 fly som vil bli brukt på turene til Israel er både romslige og moderne med 37 seter i businessclass og 178 på økonomiklassen, skriver Ynet News.

Prisene på flyreisene har ennå ikke blitt annonsert, men er ifølge Ynet News ventet å bli betydelig lavere enn El Als flygninger til Kina.

Antall kinesiske turister i Israel har økt årlig med mange prosentpoeng, skriver Ynet News. 34 000 kinesiske borgere besøkte den jødiske staten fra januar til august 2015, en økning på 30 prosent fra 2014. Selv under Operation Protective Edge i Gaza i 2014 var det en økning i besøkende fra Kina.

“Kina er den nest største økonomien i verden, og hvert år har antall kinesiske reiser over hele verden vokst,” sier den israelske Kina-ambassadøren. “Staten Israel ser stor betydning iå utdype vårt forhold til Kina. Målet er å nå 100 000 turister fra Kina i løpet av to år.”