I mai i år flyttet SodaStream produksjonen fra Mishor Adumim på Vestbredden til industriområdet Lehavim i Negev-ørkenen, ikke langt fra Beersheeva. Like ved fabrikken ligger beduinbyen Rahat. Sammen med SodaStreams administrerende direktør Daniel Birnbaum foreslår byens ordfører Talal Al-Krenawi å ta imot 200 syriske flyktningfamilier, eller 1000 enkeltpersoner. Rahat vil bosette dem, og SodaStream vil gi dem arbeid. Det skriver miff.no med flere israelske aviser som kilde. 30 prosent av de 1.100 arbeiderne ved den nye fabrikken til SodaStream er beduiner fra Rahat. Forutsetningen for at beduinlandsbyen kan ta imot flyktninger og bedriften bosette dem er samtykke fra den israelske regjeringen. ”SodaStream og Rahat kan effektivt integrere 1.000 enkeltpersoner eller opp til 200 familier, og gi dem en mulighet til å bygge et nytt liv i Israel”, skriver ordføreren og direktøren i en felles pressemeldingen. "Som sønn av en Holocaust-overlevende nekter jeg å stå stille og se på at denne menneskelige tragedien utspiller seg like over grensen i Syria", sier Birnbaum til Ha’aretz, Ynet News og Times of Israel. "På samme måte som vi alltid har gjort vårt beste for å hjelpe våre palestinske brødre og søstre på Vestbredden, har tiden nå kommet for at lokalt forretningsliv og kommunalt lederskap må sette fokus på den humanitære krisen i Syria og ta initiativ til å hjelpe de som er i nød. Vi kan ikke forvente at våre politikere skal bære hele byrden av å sørge for hjelp til flyktningene", fortsetter han. Statsminister Netanyahu har tidligere avvist muligheten for at Israel kan ta imot flyktninger fra Syria, men påpekt at Israel gjør en stor humanitær innsats i å yte medisinsk hjelp til krigsskadde ved et militærsykehus nær grensen på Golan-høydene. Syria er formelt i krig med Israel, skriver miff.no.

SodaStream-150x150I mai i år flyttet SodaStream produksjonen fra Mishor Adumim på Vestbredden til industriområdet Lehavim i Negev-ørkenen, ikke langt fra Beersheeva. Like ved fabrikken ligger beduinbyen Rahat. Sammen med SodaStreams administrerende direktør Daniel Birnbaum foreslår byens ordfører Talal Al-Krenawi å ta imot 200 syriske flyktningfamilier, eller 1000 enkeltpersoner. Rahat vil bosette dem, og SodaStream vil gi dem arbeid.

Det skriver miff.no med flere israelske aviser som kilde. 30 prosent av de 1.100 arbeiderne ved den nye fabrikken til SodaStream er beduiner fra Rahat. Forutsetningen for at beduinlandsbyen kan ta imot flyktninger og bedriften bosette dem er samtykke fra den israelske regjeringen.

”SodaStream og Rahat kan effektivt integrere 1.000 enkeltpersoner eller opp til 200 familier, og gi dem en mulighet til å bygge et nytt liv i Israel”, skriver ordføreren og direktøren i en felles pressemeldingen.

“Som sønn av en Holocaust-overlevende nekter jeg å stå stille og se på at denne menneskelige tragedien utspiller seg like over grensen i Syria”, sier Birnbaum til Ha’aretz, Ynet News og Times of Israel. “På samme måte som vi alltid har gjort vårt beste for å hjelpe våre palestinske brødre og søstre på Vestbredden, har tiden nå kommet for at lokalt forretningsliv og kommunalt lederskap må sette fokus på den humanitære krisen i Syria og ta initiativ til å hjelpe de som er i nød. Vi kan ikke forvente at våre politikere skal bære hele byrden av å sørge for hjelp til flyktningene”, fortsetter han.

Statsminister Netanyahu har tidligere avvist muligheten for at Israel kan ta imot flyktninger fra Syria, men påpekt at Israel gjør en stor humanitær innsats i å yte medisinsk hjelp til krigsskadde ved et militærsykehus nær grensen på Golan-høydene. Syria er formelt i krig med Israel, skriver miff.no.