El Al Israel Airlines har informert Tel Aviv Stock Exchange om en stor avtale for kjøp og leie av 15 nye 787-8 og 787-9 modell Dreamliner passasjerfly. El Al har signert en intensjonsavtale med produsenten av flyene, det amerikanske selskapet Boeing, skriver Globes. Intensjonsavtalen gir også El Al en opsjon på å kjøpe 13 Boeing 787-10 fly og rettigheter for konvertering til andre Boeing 787-modeller. "Den endelige sammensetningen av avtalen mellom kjøp fra Boeing og leasing fra passasjerflyleasingselskapene vil bli avgjort når kjøpet og leasingavtaler for flyene er signert,." heter det i rapporten fra El Al til den israelske Tel Aviv-børsen. Boeing 787 «Dreamliner» er i følge Wikipedia et tomotors, mellomstort bredbuks, langdistansefly som er utviklet ved Boeing Commercial Airplanes (BCA). Flyet tar mellom 210 og 310 passasjerer, avhengig av setekonfigurasjon, og har et lavere drivstofforbruk enn tidligere modeller.

DreamlinerEl Al Israel Airlines har informert Tel Aviv Stock Exchange om en stor avtale for kjøp og leie av 15 nye 787-8 og 787-9 modell Dreamliner passasjerfly.
El Al har signert en intensjonsavtale med produsenten av flyene, det amerikanske selskapet Boeing, skriver Globes. Intensjonsavtalen gir også El Al en opsjon på å kjøpe 13 Boeing 787-10 fly og rettigheter for konvertering til andre Boeing 787-modeller.

“Den endelige sammensetningen av avtalen mellom kjøp fra Boeing og leasing fra passasjerflyleasingselskapene vil bli avgjort når kjøpet og leasingavtaler for flyene er signert,.” heter det i rapporten fra El Al til den israelske Tel Aviv-børsen.

Boeing 787 «Dreamliner» er i følge Wikipedia et tomotors, mellomstort bredbuks, langdistansefly som er utviklet ved Boeing Commercial Airplanes (BCA). Flyet tar mellom 210 og 310 passasjerer, avhengig av setekonfigurasjon, og har et lavere drivstofforbruk enn tidligere modeller.