Kappløpet om å få verdens første selvkjørerende bil på veien er igang, og verdens største bilmerker - BMW, Tesla og Audi - har alle sett til Mobileye, et banebrytende israelsk oppstartsfirma. Mobileye har utviklet en teknologi som gjør passasjerer tryggere på veiene, reduserer risikoen for trafikkulykker, redder liv og har potensial til å revolusjonere kjøreopplevelsen, skriver selskapet på egen hjemmeside. Selskapets administrerende direktør Ziv Aviram kjører regelmessig en del av den 67 kilometer lange strekningen til Tel Aviv fra firmaets hovedkvarter i Jerusalem uten hender. Bilen glir gjennom trafikken langs Highway 1, bremser for bilen og akselererer selvstendig, mens Aviram fokuserer på sin iPhone, skriver forretningsbladet Bloomberg.. On-board chipset og programvaren som gjør at administrerende direktør i Mobileye NV kan sjekke e-post og lese nyheter mens hans Audi A7 kjører på riksvegen, vil nå ut til forbrukere for første gang i år, sier han til Bloomberg, uten å ville identifisere bilprodusenten. Tre flere produsenter vil introdusere funksjonene i de neste to årene, og ni andre forbereder seg til å følge, sier han. Aviram presiserer at selvkjørende biler radikalt vil redusere antall bilulykker. "Vi tror at verden vil være fri for bilulykker om 20 år," sier han. "Tempoet har sammenheng med hvilken risiko bilprodusentene er villige til å ta". Se mer her. og her.

Ziv_AviramKappløpet om å få verdens første selvkjørerende bil på veien er igang, og verdens største bilmerker – BMW, Tesla og Audi – har alle sett til Mobileye, et banebrytende israelsk oppstartsfirma. Mobileye har utviklet en teknologi som gjør passasjerer tryggere på veiene, reduserer risikoen for trafikkulykker, redder liv og har potensial til å revolusjonere kjøreopplevelsen, skriver selskapet på egen hjemmeside.

Selskapets administrerende direktør Ziv Aviram kjører regelmessig en del av den 67 kilometer lange strekningen til Tel Aviv fra firmaets hovedkvarter i Jerusalem uten hender. Bilen glir gjennom trafikken langs Highway 1, bremser for bilen og akselererer selvstendig, mens Aviram fokuserer på sin iPhone, skriver forretningsbladet Bloomberg..

On-board chipset og programvaren som gjør at administrerende direktør i Mobileye NV kan sjekke e-post og lese nyheter mens hans Audi A7 kjører på riksvegen, vil nå ut til forbrukere for første gang i år, sier han til Bloomberg, uten å ville identifisere bilprodusenten. Tre flere produsenter vil introdusere funksjonene i de neste to årene, og ni andre forbereder seg til å følge, sier han.

Aviram presiserer at selvkjørende biler radikalt vil redusere antall bilulykker. “Vi tror at verden vil være fri for bilulykker om 20 år,” sier han. “Tempoet har sammenheng med hvilken risiko bilprodusentene er villige til å ta”. Se mer her. og her.