Israel har i prinsippet sagt seg enig i å utvide den eneste kraftstasjonen på Gazastripen og å levere naturgass, skriver den kinesiske avisen Xinhua, som har snakket med en representant fra Qatar, Mohamed al-Ammadi, som leder Qatars hjelpearbeid på Gazastripen. "Vi sendte en forespørsel til Israel om å forsyne Gazastripen med naturgassledninger for å operere det eneste kraftverket i Gaza til å generere 340 megawatt," sier al-Ammadi til avisen. Han forteller at Israel i prinsippet har sagt seg enig og svart positivt på forespørselen, og at Israel nå studerer hele prosjektet nøyere. Det er drøftet med de palestinske selvstyremyndighetene, Israel og den internasjonale kvartetten som består av USA, Russland, EU og FN, forteller han. "Hvis Israel gir sitt endelige positive svar, vil kontraktene bli signert." Mohamed al-Ammadi sier også til den kinesiske avisen at han har diskutert mulighetene for å etablere en solenergi-stasjon for å forsyne Gaza med 100 megawatt elektrisitet med den israelske private sektoren. "Jeg håper at disse prosjektene vil lykkes og at vi på denne måten vil løse problemet med strømmangel i Gaza", sier representanten fra Qatar. Nylig uttalte Gaza Energy Corporation at en alvorlig mangel på drivstoff kan stoppe den eneste kraftstasjonen fra å generere elektrisitet og forsyner Gaza med strøm, skriver Xinhua. Ifølge selskapet trenger Gaza 320 megawatt hver dag, men kraftverket genererer bare 65 megawatt, mens Egypt forsyner Gaza med 22 megawatt og Israel forsyner Gaza med 120 megawatt.

Gaza2Israel har i prinsippet sagt seg enig i å utvide den eneste kraftstasjonen på Gazastripen og å levere naturgass, skriver den kinesiske avisen Xinhua, som har snakket med en representant fra Qatar, Mohamed al-Ammadi, som leder Qatars hjelpearbeid på Gazastripen.

“Vi sendte en forespørsel til Israel om å forsyne Gazastripen med naturgassledninger for å operere det eneste kraftverket i Gaza til å generere 340 megawatt,” sier al-Ammadi til avisen.

Han forteller at Israel i prinsippet har sagt seg enig og svart positivt på forespørselen, og at Israel nå studerer hele prosjektet nøyere. Det er drøftet med de palestinske selvstyremyndighetene, Israel og den internasjonale kvartetten som består av USA, Russland, EU og FN, forteller han. “Hvis Israel gir sitt endelige positive svar, vil kontraktene bli signert.”

Mohamed al-Ammadi sier også til den kinesiske avisen at han har diskutert mulighetene for å etablere en solenergi-stasjon for å forsyne Gaza med 100 megawatt elektrisitet med den israelske private sektoren. “Jeg håper at disse prosjektene vil lykkes og at vi på denne måten vil løse problemet med strømmangel i Gaza”, sier representanten fra Qatar.

Nylig uttalte Gaza Energy Corporation at en alvorlig mangel på drivstoff kan stoppe den eneste kraftstasjonen fra å generere elektrisitet og forsyner Gaza med strøm, skriver Xinhua. Ifølge selskapet trenger Gaza 320 megawatt hver dag, men kraftverket genererer bare 65 megawatt, mens Egypt forsyner Gaza med 22 megawatt og Israel forsyner Gaza med 120 megawatt.