Statsminister Benjamin Netanyahu og finansminister Moshe Kahlon (bilde) har varslet to større skattekutt. Merverdiavgiften (momsen) blir redusert fra 18 til 17 prosent og selskapsskatten blir redusert fra 26,5 prosent til 25 prosent. De siste månedene er det registrert en større skatteinngang i Israel enn budsjettert. Derfor håper regjeringen at skattekuttene ikke vil påvirke statens inntekter vesentlig, skriver miff.no med Israel Hayom som kilde. "Skattekuttene skal styrke økonomisk vekst, gi pengene tilbake til folket og bekjempe de høye bokostandene", sier statsministeren og finansministeren. Israels Bank har derimot advart mot å senke merverdiavgiften, skriver Israel Hayom. "En økonomi tynget av høye skatter vokser ikke, så for å stimulere vekst har jeg besluttet, sammen med finansminister Kahlon, å kutte skattene," sa Netanyahu på en pressekoferanse der han annonserte skattekuttene. Statsministeren sier han har tror på en fri økonomi og at en overføring av penger fra det offentlige til private vil stimulere vekst.

Moshe_Kahlon2Statsminister Benjamin Netanyahu og finansminister Moshe Kahlon (bilde) har varslet to større skattekutt. Merverdiavgiften (momsen) blir redusert fra 18 til 17 prosent og selskapsskatten blir redusert fra 26,5 prosent til 25 prosent. De siste månedene er det registrert en større skatteinngang i Israel enn budsjettert. Derfor håper regjeringen at skattekuttene ikke vil påvirke statens inntekter vesentlig, skriver miff.no med Israel Hayom som kilde.

“Skattekuttene skal styrke økonomisk vekst, gi pengene tilbake til folket og bekjempe de høye bokostandene”, sier statsministeren og finansministeren.
Israels Bank har derimot advart mot å senke merverdiavgiften, skriver Israel Hayom.

“En økonomi tynget av høye skatter vokser ikke, så for å stimulere vekst har jeg besluttet, sammen med finansminister Kahlon, å kutte skattene,” sa Netanyahu på en pressekoferanse der han annonserte skattekuttene. Statsministeren sier han har tror på en fri økonomi og at en overføring av penger fra det offentlige til private vil stimulere vekst.