Aldri før har så mange israelere reist på sommerferie i juli måned, og også august ser ut til å bli en rekordmåned for israelsk turisme til utlandet, skriver Ynet News. I følge det israelske statistiske sentralbyrået dro 777 500 israelere ut av landet i juli, enten med fly, båt eller over land. 20,78 prosent flere enn samme måned i fjor. Og hvor reiste de fleste? De reiste til Tyrkia, i alle fall de som reiste med fly. Til tross for de kalde relasjonene på den diplomatiske arena har Tyrkia blitt det mest aktive reisemålet for flyreiser fra Israel, ifølge en Israel Airports Authority (IAA) oppsummering av juli måned, skriver Ynet News. USA, som har vært den mest aktive målet for direktefly fra Israel i mange år, falt til tredjeplass, mens Hellas gikk opp til andre plass. I alt 172 507 israelere reiste med fly til Tyrkia i juli, en økning på 30 prosent fra juli 2014, da Operation Protective Edge begynte. Det er likevel ikke sikkert at Tyrkia var det mest populære feriemålet. Mange israelere tar fly til Istanbul der de skifter til andre fly til andre destinasjoner i Europa, Østen eller Amerika. Hellas kom på andre plass med 169 248 passasjerer og en 29,7 prosents økning, mens USA nådde tredjeplass med 136 373 passasjerer og en økning på mindre enn 10 prosent. Dataene viser til direkteflyvninger, da det er en stor trafikk av passasjerer som flyr til USA gjennom Europa. Ruten til Tyskland kom på fjerde med ca 135 000 passasjerer, en 23 prosent økning, etterfulgt av Italia med 123 176 passasjerer og en 20 prosent økning. Totalt 1.768.300 passasjerer, både israelere og turister, passerte gjennom Ben-Gurion Airport i juli. Dette tallet overgikk alle forventningene til Israel Airports Authority, skriver Ynet News. Det var en økning på 20 prosent fra juli 2014. El Al hadde flest passasjerer på ruter ut av Israel i juli, med 540 000 passasjerer,en 30 prosent andel av alle passasjerer. Etterfulgt av Arkia, Turkish Airlines, Hellas Aegean Airlines og Israir. Totalt 8.514.861 passasjerer passerte gjennom Ben-Gurion Airport i de første sju månedene av 2015, en fire prosent økning sammenlignet med samme periode i 2014.

flyAldri før har så mange israelere reist på sommerferie i juli måned, og også august ser ut til å bli en rekordmåned for israelsk turisme til utlandet, skriver Ynet News. I følge det israelske statistiske sentralbyrået dro 777 500 israelere ut av landet i juli, enten med fly, båt eller over land. 20,78 prosent flere enn samme måned i fjor. Og hvor reiste de fleste?

De reiste til Tyrkia, i alle fall de som reiste med fly. Til tross for de kalde relasjonene på den diplomatiske arena har Tyrkia blitt det mest aktive reisemålet for flyreiser fra Israel, ifølge en Israel Airports Authority (IAA) oppsummering av juli måned, skriver Ynet News. USA, som har vært den mest aktive målet for direktefly fra Israel i mange år, falt til tredjeplass, mens Hellas gikk opp til andre plass.

I alt 172 507 israelere reiste med fly til Tyrkia i juli, en økning på 30 prosent fra juli 2014, da Operation Protective Edge begynte. Det er likevel ikke sikkert at Tyrkia var det mest populære feriemålet. Mange israelere tar fly til Istanbul der de skifter til andre fly til andre destinasjoner i Europa, Østen eller Amerika.

Hellas kom på andre plass med 169 248 passasjerer og en 29,7 prosents økning, mens USA nådde tredjeplass med 136 373 passasjerer og en økning på mindre enn 10 prosent. Dataene viser til direkteflyvninger, da det er en stor trafikk av passasjerer som flyr til USA gjennom Europa. Ruten til Tyskland kom på fjerde med ca 135 000 passasjerer, en 23 prosent økning, etterfulgt av Italia med 123 176 passasjerer og en 20 prosent økning.

Totalt 1.768.300 passasjerer, både israelere og turister, passerte gjennom Ben-Gurion Airport i juli. Dette tallet overgikk alle forventningene til Israel Airports Authority, skriver Ynet News. Det var en økning på 20 prosent fra juli 2014.

El Al hadde flest passasjerer på ruter ut av Israel i juli, med 540 000 passasjerer,en 30 prosent andel av alle passasjerer. Etterfulgt av Arkia, Turkish Airlines, Hellas Aegean Airlines og Israir.

Totalt 8.514.861 passasjerer passerte gjennom Ben-Gurion Airport i de første sju månedene av 2015, en fire prosent økning sammenlignet med samme periode i 2014.