"Hårreisende! Dette er skjult antisemittisme", sier stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde, FrP, i en kommentar til at den norsk filmfestivalen Human Rights Human Wrongs, som er delvis finansiert over statsbudsjettet, har avvist den israelske filmen «The Other Dreamers», fordi den ikke handler om «den illegale okkupasjonen, eller berører okkupasjonen eller blokaden av Gaza, eller på annen måte diskrimineringen av palestinerne», skriver Norge Idag. Det er den israelske filmskaperen Roy Zafrani, som står bak filmen «The Other Dreamers», en film som har vunnet en rekke internasjonale priser, og som ble blankt avvist av den norske filmfestivalen Human Rights Human Wrongs, fordi den ikke handler om riktig tema. Filmfestivalen finner sted i februar hvert år, og har som mål å rette pekefingeren mot menneskerettigheter og menneskers brudd på menneskerettigheter, samt menneskers kamp. Filmfestivalen konsentrerer seg av den grunn for norske og utenlandske dokumentarfilmer. I disse dager er man i ferd med å forberede programmet for neste festival, som altså skal finne sted i februar 2016. Festivalsjefen, Ketil Magnussen, som sendte brev til Zafrani, hvor han skriver at fordi filmen ikke handler om «den illegale okkupasjonen, eller berører okkupasjonen eller blokaden av Gaza, eller på annen måte diskrimineringen av palestinerne», ikke kan vises under festivalen. Da Jonas Gahr Støre var utenriksminister uttalte han seg blant annet om denne problemstillingen – og avviste konkret at det var akseptabelt å drive boikott på et slikt grunnlag, skriver Norge Idag. Filmen «The Other Dreamers» handler om multihandikappede barn og hvilke drømmer de har, og hvordan man med enkle midler kan gi dem gode opplevelser og selvtillit. Filmfestivaldirektøren fremmer uholdbare påstander om okkupasjon, enda det ifølge Folkeretten ikke foreligger noen okkupasjon av palestina-arabiske områder. Den omtalte filmfestivalen får blant annet støtte fra Kjell Magne Bondeviks «Oslosenteret for fred og Menneskeretter», Oslo kommune, LO, Fritt Ord og Norad. Norge IDAG forsøkte å få en kommentar fra kulturdepartementet, men fikk som tilsvar tilbake at man ikke kunne kommentere uttalelsen fra Human Rights Human Wrongs, på bakgrunn av en faksimilen av brevet, men at utelukkende en reell kopi av brevet gir grunn for en uttalelse fra KUD. "Dette er hårreisende, og er skjult antisemittisme, noe grums fra fortiden som ligger igjen om hvordan man behandler Israel. Jeg synes man burde være ærlig og si såpass, i stedet for å gjemme seg bak annen retorikk", sier Christian Tybring-Gjedde i Fremskrittspartiet til Norge Idag. "For meg er det helt ubegripelig, ikke minst siden man samtidig ikke gjør noe med den verste menneskerettsforbryteren i verden, Saudi-Arabia, som nylig har søkt på arbeidsmarkedet etter åtte bødler til å kappe hodet av folk. Det har noe med hvor inkonsekvent og selektiv vår menneskerettighetskritikk er. Når det ikke passer inn i vårt verdensbilde, da snur vi oss bort", sier Tybring-Gjedde som er svært kritisk innstilt til at man i Stortinget er villige til å bruke timelange debatter på ting man ikke kan gjøre noe med – men tier om ting man kan gjøre noe med.

Christian_TybringGjedde-150x150 (1)“Hårreisende! Dette er skjult antisemittisme”, sier stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde, FrP, i en kommentar til at den norsk filmfestivalen Human Rights Human Wrongs, som er delvis finansiert over statsbudsjettet, har avvist den israelske filmen «The Other Dreamers», fordi den ikke handler om «den illegale okkupasjonen, eller berører okkupasjonen eller blokaden av Gaza, eller på annen måte diskrimineringen av palestinerne», skriver Norge Idag.

Det er den israelske filmskaperen Roy Zafrani, som står bak filmen «The Other Dreamers», en film som har vunnet en rekke internasjonale priser, og som ble blankt avvist av den norske filmfestivalen Human Rights Human Wrongs, fordi den ikke handler om riktig tema.

Filmfestivalen finner sted i februar hvert år, og har som mål å rette pekefingeren mot menneskerettigheter og menneskers brudd på menneskerettigheter, samt menneskers kamp. Filmfestivalen konsentrerer seg av den grunn for norske og utenlandske dokumentarfilmer.

I disse dager er man i ferd med å forberede programmet for neste festival, som altså skal finne sted i februar 2016. Festivalsjefen, Ketil Magnussen, som sendte brev til Zafrani, hvor han skriver at fordi filmen ikke handler om «den illegale okkupasjonen, eller berører okkupasjonen eller blokaden av Gaza, eller på annen måte diskrimineringen av palestinerne», ikke kan vises under festivalen.

Da Jonas Gahr Støre var utenriksminister uttalte han seg blant annet om denne problemstillingen – og avviste konkret at det var akseptabelt å drive boikott på et slikt grunnlag, skriver Norge Idag. Filmen «The Other Dreamers» handler om multihandikappede barn og hvilke drømmer de har, og hvordan man med enkle midler kan gi dem gode opplevelser og selvtillit.

Filmfestivaldirektøren fremmer uholdbare påstander om okkupasjon, enda det ifølge Folkeretten ikke foreligger noen okkupasjon av palestina-arabiske områder.

Den omtalte filmfestivalen får blant annet støtte fra Kjell Magne Bondeviks «Oslosenteret for fred og Menneskeretter», Oslo kommune, LO, Fritt Ord og Norad.

Norge IDAG forsøkte å få en kommentar fra kulturdepartementet, men fikk som tilsvar tilbake at man ikke kunne kommentere uttalelsen fra Human Rights Human Wrongs, på bakgrunn av en faksimilen av brevet, men at utelukkende en reell kopi av brevet gir grunn for en uttalelse fra KUD.

“Dette er hårreisende, og er skjult antisemittisme, noe grums fra fortiden som ligger igjen om hvordan man behandler Israel. Jeg synes man burde være ærlig og si såpass, i stedet for å gjemme seg bak annen retorikk”, sier Christian Tybring-Gjedde i Fremskrittspartiet til Norge Idag.

“For meg er det helt ubegripelig, ikke minst siden man samtidig ikke gjør noe med den verste menneskerettsforbryteren i verden, Saudi-Arabia, som nylig har søkt på arbeidsmarkedet etter åtte bødler til å kappe hodet av folk. Det har noe med hvor inkonsekvent og selektiv vår menneskerettighetskritikk er. Når det ikke passer inn i vårt verdensbilde, da snur vi oss bort”, sier Tybring-Gjedde som er svært kritisk innstilt til at man i Stortinget er villige til å bruke timelange debatter på ting man ikke kan gjøre noe med – men tier om ting man kan gjøre noe med.