Israelske tenåringer vant tredje plass i en konkurranse for unge gründere arrangert av Junior Achievement organization i Berlin tidligere denne måneden, skriver Ynet News. Tenåringene presenterte et produkt som de kalte Sit Up, en sikkerhetssele laget slik at barn i alderen syv og yngre trygt kan plasseres på foreldrenes skuldre. Nyetablerte selskaper dannet av tenåringer fra 37 land deltok på årets konkurranse. De 15 år gamle israelske tenåringene som vant tredjekplassen var de yngste deltakerne. Over 20.000 studenter fra hele Europa, som har grunnlagt hundrevis av små selskaper, var involvert i årets konkurranse. Men bare de beste fikk reise til Berlin. Fire elever presenterte israelernes initiativ: Shahak Musai, Ofek Konfidan, Sapir Paz, og Idan Hartman. Deres selskap, Graffiti, nådde Berlin finalen etter å ha vunnet den nasjonale konkurransen i Tel Aviv i juni. Det ferskeselskapet har solgt flere titalls av sine produkter i Israel hittil. Ifølge Shahak Musai, administrerende direktør i Graffiti, er produktet ikke bare kommersielt, men har også et sosialt aspekt. "Sit Up er produsert av Netiv selskapet i Hadera, som ansetter folk med spesielle behov", fortller hun. Dommernes avgjørelse i Berlin var kulminasjonen av tre intense dager der studentene måtte markedsføre sine produkter til et publikum og et dommerpanel, skriver Ynet News.

sit_upIsraelske tenåringer vant tredje plass i en konkurranse for unge gründere arrangert av Junior Achievement organization i Berlin tidligere denne måneden, skriver Ynet News. Tenåringene presenterte et produkt som de kalte Sit Up, en sikkerhetssele laget slik at barn i alderen syv og yngre trygt kan plasseres på foreldrenes skuldre.

Nyetablerte selskaper dannet av tenåringer fra 37 land deltok på årets konkurranse. De 15 år gamle israelske tenåringene som vant tredjekplassen var de yngste deltakerne. Over 20.000 studenter fra hele Europa, som har grunnlagt hundrevis av små selskaper, var involvert i årets konkurranse. Men bare de beste fikk reise til Berlin.

Fire elever presenterte israelernes initiativ: Shahak Musai, Ofek Konfidan, Sapir Paz, og Idan Hartman. Deres selskap, Graffiti, nådde Berlin finalen etter å ha vunnet den nasjonale konkurransen i Tel Aviv i juni.

Det ferskeselskapet har solgt flere titalls av sine produkter i Israel hittil. Ifølge Shahak Musai, administrerende direktør i Graffiti, er produktet ikke bare kommersielt, men har også et sosialt aspekt. “Sit Up er produsert av Netiv selskapet i Hadera, som ansetter folk med spesielle behov”, fortller hun.

Dommernes avgjørelse i Berlin var kulminasjonen av tre intense dager der studentene måtte markedsføre sine produkter til et publikum og et dommerpanel, skriver Ynet News.