Fra kilder i det amerikanske forsvarsdepartementet og den amerikanske luftfartindustrien får den israelske nettavisen Debka files, kjent for sine solide kilder innen etterretningsorganisasjoner, opplyst at det israelske luftforsvaret er i ferd med å gi opp planene om å bruke den amerikanske flytypen Boeings KC-46A Pegasus som sitt fremtidige "tankskip" for langtrekkende fly, på grunn av forsinkelser i leveringen. Israel hadde opprinnelig planlagt å erstatter sin ombygde Boeing 707 med det amerikansk produserte flyet, og levering har vært avtalt til august 2017. Nå har imidlertid det israelske luftforsvaret fått opplyst at leveringen av de nye flyene vil bli forsinket med åtte måneder, samtidig som prisen er økt med en halv millioner dollar. Amerikanske kilder påpeker overfor Debka files at dersom Israel ønsker å beholde muligheten til å angripe Irans atomanlegg når Barack Obama kommer ut av Det hvite hus i januar 2017 kan man ikke vente på det splitter nye amerikanske Pegasus tankskipet, som også fungerer som et militært transportfly. Det israleske luftforsvaret mener at de gamle flyene ikke er gode nok, og det arbeides derfor nå med å konvertere Boeing 767 som en erstatning, skriver Debka files.

Fly_tankingFra kilder i det amerikanske forsvarsdepartementet og den amerikanske luftfartindustrien får den israelske nettavisen Debka files, kjent for sine solide kilder innen etterretningsorganisasjoner, opplyst at det israelske luftforsvaret er i ferd med å gi opp planene om å bruke den amerikanske flytypen Boeings KC-46A Pegasus som sitt fremtidige “tankskip” for langtrekkende fly, på grunn av forsinkelser i leveringen.

Israel hadde opprinnelig planlagt å erstatter sin ombygde Boeing 707 med det amerikansk produserte flyet, og levering har vært avtalt til august 2017. Nå har imidlertid det israelske luftforsvaret fått opplyst at leveringen av de nye flyene vil bli forsinket med åtte måneder, samtidig som prisen er økt med en halv millioner dollar.

Amerikanske kilder påpeker overfor Debka files at dersom Israel ønsker å beholde muligheten til å angripe Irans atomanlegg når Barack Obama kommer ut av Det hvite hus i januar 2017 kan man ikke vente på det splitter nye amerikanske Pegasus tankskipet, som også fungerer som et militært transportfly. Det israleske luftforsvaret mener at de gamle flyene ikke er gode nok, og det arbeides derfor nå med å konvertere Boeing 767 som en erstatning, skriver Debka files.