Tirsdag gikk startskuddet for Dronning Sonjas internasjonale musikkonkurranse som arrangeres i Oslo annethvert år. Konkurransen er åpen for sangere fra hele verden, og avsluttes neste fredag. I år er 41 sangere valgt ut. Tolv sangere vil gå videre til semifinalene søndag 16. august. Uken deretter blir det kursing og tre konserter. I år har sopranen Gan-ya Ben-gur Akselrod (født 1987) fra Israel nådd gjennom nåløyet til å delta i konkurransen, skriver miff.no. "Dronning Sonjas sangkonkurranse har et viktig dommerpanel og er et bra springbrett for karrieren. Jeg håper jeg vil kunne nyte det vakre Oslo og møte nye kollegaer", sier Akselrod til nettsiden for sangkonkurransen. "Jeg begynte å interessere seg for musikk fra en tidlig alder. I en alder av seks jeg plukket opp cello og etter et par år begynte å spille piano og klarinett. Men jeg følte jeg kunne ikke fullt ut uttrykke meg med disse instrumentene noe manglet. I en alder av 16 ble jeg med i et ungdomskor, og det var tydelig at dette var det mest naturlige stedet for meg," forteller hun. "Dessverre kan jeg aldri synge drømmen min rolle i dette livet som er Amneris i Aida siden denne rollen er for en dramatisk Mezzo og jeg er en lys lyrisk sopran. Jeg har ikke en spesiell drøm rolle . Jeg har imidlertid foretrukket sterke og interessante karakterer. Jeg håper jeg får til å synge rollen som Lulu en dag," svarer hun på spørsmål om hva som er hennes drømmerolle. Hun sier at en av hennesfavoritter blant operasangere er Dolora Zajick: "Jeg bare elsker henne tømmer og musikalitet," sier hun. Akselrod har nylig avsluttet to år som sanger i Wien. Her er programmet for sangkonkurransen. Hør henne synge her

AkselrødTirsdag gikk startskuddet for Dronning Sonjas internasjonale musikkonkurranse som arrangeres i Oslo annethvert år. Konkurransen er åpen for sangere fra hele verden, og avsluttes neste fredag. I år er 41 sangere valgt ut. Tolv sangere vil gå videre til semifinalene søndag 16. august. Uken deretter blir det kursing og tre konserter. I år har sopranen Gan-ya Ben-gur Akselrod (født 1987) fra Israel nådd gjennom nåløyet til å delta i konkurransen, skriver miff.no.

“Dronning Sonjas sangkonkurranse har et viktig dommerpanel og er et bra springbrett for karrieren. Jeg håper jeg vil kunne nyte det vakre Oslo og møte nye kollegaer”, sier Akselrod til nettsiden for sangkonkurransen.

“Jeg begynte å interessere seg for musikk fra en tidlig alder. I en alder av seks jeg plukket opp cello og etter et par år begynte å spille piano og klarinett. Men jeg følte jeg kunne ikke fullt ut uttrykke meg med disse instrumentene noe manglet. I en alder av 16 ble jeg med i et ungdomskor, og det var tydelig at dette var det mest naturlige stedet for meg,” forteller hun.

“Dessverre kan jeg aldri synge drømmen min rolle i dette livet som er Amneris i Aida siden denne rollen er for en dramatisk Mezzo og jeg er en lys lyrisk sopran. Jeg har ikke en spesiell drøm rolle . Jeg har imidlertid foretrukket sterke og interessante karakterer. Jeg håper jeg får til å synge rollen som Lulu en dag,” svarer hun på spørsmål om hva som er hennes drømmerolle.

Hun sier at en av hennesfavoritter blant operasangere er Dolora Zajick: “Jeg bare elsker henne tømmer og musikalitet,” sier hun.

Akselrod har nylig avsluttet to år som sanger i Wien.

Her er programmet for sangkonkurransen.

Hør henne synge her