Et israelsk selskap har utviklet en utendørs bioenhet som konverterer søppel til rent og fornybart biodrivstoff, skriver Algremeiner, gjengitt av Den Internasjonale Kristne Ambassaden i Jerusalem. HomeBioGas konstuerte TevaGas (TG) enheten for å kunne generere ren energi og gjødsel igjennom å bryte ned organisk søppel, slik som mat og avføring fra dyr. En enkelt enhet produserer nok ren gass til å produserer tre måltider hver dag, i tillegg til 10 liter flytende organisk gjødsel. Enheten som enkelt får plass i hagen kommer som et sett som er enkelt å montere, og det benyttes nå i Umm Batin, et israelsk beduin samfunn. Der benyttes enheten til å konvertere søppel til biogass for matlaging, varme, lys og flytende gjødsling av avlinger, skriver avisen. HomeBioGas har fått henvendelser fra mange land som er interessert i deres produkt. Ami Amir, direktør for selskapet, forteller at han har fått konkrete henvendelser fra Australia, Nigeria og Costa Rica, som alle vil sette opp en demonstrasjon av enhetene. ”Om lag 70 nasjoner er interessert i å etablere distribusjon. Så det er åpenbart at vi fyller et behov,” sier Amir.

biogassEt israelsk selskap har utviklet en utendørs bioenhet som konverterer søppel til rent og fornybart biodrivstoff, skriver Algremeiner, gjengitt av Den Internasjonale Kristne Ambassaden i Jerusalem. HomeBioGas konstuerte TevaGas (TG) enheten for å kunne generere ren energi og gjødsel igjennom å bryte ned organisk søppel, slik som mat og avføring fra dyr. En enkelt enhet produserer nok ren gass til å produserer tre måltider hver dag, i tillegg til 10 liter flytende organisk gjødsel.

Enheten som enkelt får plass i hagen kommer som et sett som er enkelt å montere, og det benyttes nå i Umm Batin, et israelsk beduin samfunn. Der benyttes enheten til å konvertere søppel til biogass for matlaging, varme, lys og flytende gjødsling av avlinger, skriver avisen.

HomeBioGas har fått henvendelser fra mange land som er interessert i deres produkt. Ami Amir, direktør for selskapet, forteller at han har fått konkrete henvendelser fra Australia, Nigeria og Costa Rica, som alle vil sette opp en demonstrasjon av enhetene. ”Om lag 70 nasjoner er interessert i å etablere distribusjon. Så det er åpenbart at vi fyller et behov,” sier Amir.