Da syv år gamle Alexei Yalisiev fra Rishon Lezion i Israel nylig døde av kreft, reddet han samtidig fire menneskeliv, skriver den israelske avisen Israel Hayom. To barn og to unge kvinner fikk en sjanse til å leve videre takket være foreldrenes beslutning om å donere hans organer. "Vi vet hvordan det er å ta vare på et sykt barn, og vi ønsket å minimere skaden for andre familier," sier Alexei far, Dmitry Yalisiev. "Jeg er sikker på at hvis vi kunne spurt Alexei, ville han sagt ja. Han var en gutt som hjalp andre barn," sier Yalisiev. Alexei skulle ha vært en førsteklassing ved Hadarim Elementary School, men hans sykdom tillot ham sjelden ham å gå på skolen. På sensommeren i fjor begynte han å klage over tap av følelse i venstre hånd og ben. "Da vi så at hans tilstand ble forverret hver dag dro vi til Assaf Harofeh Medical Center og oppdaget en vekst på hans hjernestamme. Det er et sted som er umulig å operere, og kjemoterapi hjelper heller ikke. Bare stråling," forteller faren. "Vi hadde ham testet og vi ble fortalt at han var et begavet barn. En veldig smart gutt. Han hadde vokst opp til å bli vennlig og energisk. Det var alltid et smil på ansiktet hans, og han delte det med alle rundt ham. Frem til slutten ville han le med oss. Han prøvde å muntre oss opp og støtte oss på alle mulige måter. Han var svært bekymret for oss." Alexei hjerte og lunger ble donert til 6-åringen Roman Koramalov, som har en alvorlig lungesykdom. For bare ett og et halvt år siden fikk Roman en nyredonasjon fra sin mor, men hans sykdom holdt ham koblet til oksygen. Prosedyren ble utført ved Schneider Medisinsk Senter for barn. En av Alexeis nyrer ble donert til en 3 år gammel gutt fra Haifa regionen som hadde vært i dialyse nesten halvparten av hans korte liv, og den andre gikk til en 18-år gammel kvinne som hadde vært i dialyse i over tre år. Leveren hans ble transplantert inn i en 27-år gammel kvinne på Beilinson Hospital. Rambam Health Care Campus sin ekspedisjonssjef, professor Rafi Beyer, forteller at transplantasjonene var den syvende og den åttende slike operasjoner utført på barn på sykehuset

AlexiDa syv år gamle Alexei Yalisiev fra Rishon Lezion i Israel nylig døde av kreft, reddet han samtidig fire menneskeliv, skriver den israelske avisen Israel Hayom. To barn og to unge kvinner fikk en sjanse til å leve videre takket være foreldrenes beslutning om å donere hans organer. “Vi vet hvordan det er å ta vare på et sykt barn, og vi ønsket å minimere skaden for andre familier,” sier Alexei far, Dmitry Yalisiev.

“Jeg er sikker på at hvis vi kunne spurt Alexei, ville han sagt ja. Han var en gutt som hjalp andre barn,” sier Yalisiev.

Alexei skulle ha vært en førsteklassing ved Hadarim Elementary School, men hans sykdom tillot ham sjelden ham å gå på skolen. På sensommeren i fjor begynte han å klage over tap av følelse i venstre hånd og ben.

“Da vi så at hans tilstand ble forverret hver dag dro vi til Assaf Harofeh Medical Center og oppdaget en vekst på hans hjernestamme. Det er et sted som er umulig å operere, og kjemoterapi hjelper heller ikke. Bare stråling,” forteller faren.

“Vi hadde ham testet og vi ble fortalt at han var et begavet barn. En veldig smart gutt. Han hadde vokst opp til å bli vennlig og energisk. Det var alltid et smil på ansiktet hans, og han delte det med alle rundt ham. Frem til slutten ville han le med oss. Han prøvde å muntre oss opp og støtte oss på alle mulige måter. Han var svært bekymret for oss.”

Alexei hjerte og lunger ble donert til 6-åringen Roman Koramalov, som har en alvorlig lungesykdom. For bare ett og et halvt år siden fikk Roman en nyredonasjon fra sin mor, men hans sykdom holdt ham koblet til oksygen. Prosedyren ble utført ved Schneider Medisinsk Senter for barn.

En av Alexeis nyrer ble donert til en 3 år gammel gutt fra Haifa regionen som hadde vært i dialyse nesten halvparten av hans korte liv, og den andre gikk til en 18-år gammel kvinne som hadde vært i dialyse i over tre år. Leveren hans ble transplantert inn i en 27-år gammel kvinne på Beilinson Hospital.

Rambam Health Care Campus sin ekspedisjonssjef, professor Rafi Beyer, forteller at transplantasjonene var den syvende og den åttende slike operasjoner utført på barn på sykehuset