Israel har ikke kommet sovende til sin nåværende status som som "The Start Up Nation", skriver den danske avisen Berlingske Tidende. Målrettet arbeid har gjort den unge og hardt prøvede nasjonen til et foregangsland når det kommer til entreprenørskap, skriver avisen, som slår fast at en slengtur langs Israels største bys strandpromenade ved Middelhavet ikke skaper mange assosisjoner om en urolig verdensdel. Tvert imot.. Halvparten av Tel Avivs innbyggere er under 35 år. Men storbyen er mer enn avslapping og havutsikt. Mye mer. Tel Aviv har blitt selve symbolet på en Startup Nation. Det er her nasjonens ambisiøse, unge, initiativrike mennesker lanserer en skog av innovative bedrifter, skriver avisen, og trekker frem grunnleggeren av det bioteknologiske programvareselskapet Genome Compiler, Omri Amirav-Drory som et eksempel på den israelske gründeren. "Til forskjell fra for bare noen år siden kan du i dag etablere ekempelvis en biotekvirsomhet med bare en ide, en computer og ett kredittkort. Utviklingen går enormt raskt og den bølgen vil investorene også gjerne være med på. Det store gründermiljøet i Tel Aviv betyr at pengene også er her " sier Omri Amirav-Drory til Berlingske Tidende. Hans virksomhet er fire år gammel og har reist 4,7 millioner dollar, beskjeftiger 12 personer, og presenterer en programvare som kan simulere genetisk manipulasjon. Genome Compiler er bare ett eksempel på hva som kan gjøres i Israel i dag. Det finnes mange flere, skriver den danske avisen. Det er ingen tilfeldighet at Tel Aviv i dag huser både skarpe entreprenørhoder og investorer som er ute høyt og lavt for å lete etter investeringer. I alle fall ikke når du spør lederen av regjeringsorgan under Ministry of Economic Affairs, som håndterer innovasjon og entreprenørskap, Avi Hasson, skriver avisen. "Utlendinger undrer seg kanskje, men faktum er at israelske myndigheter har fokusert på innovasjon i lang tid. Faktisk, i over 45 år. På den tiden var Israel ingen oppstart-nasjon. Men det ble tatt en beslutning om å skape en økonomi som i stor grad skulle å være basert på innovasjon. Årsaken var klar nok. For det er ingen råvarer i Israels jordsmonn, og klimaet er ikke spesielt egnet til omfattende gårdsdrift. Det var ingen andre alternativer ", sier Avi Hasson. Det offentlge organet har støttet innovation gjennom en lang rekke programmet som på forskjellig vis kan fremme innovative virksomheter. Staten støtter en lang rekke tiltak som umiddelbart kan virke som en stor utgiftspost for offentlige myndigheter, hvor det er uklart hva avkastningen kan bli både samfunsmessig og økonomisk. Enkelte prosjekter slår feil, men Avi Hanson fremhever at også disse har hatt sin verdi. De har bidratt til å skape økt kunnskap og erfaringer, og på den måten gitt samfunnsmessig avkastning, mener Avi Hansson. "Man kan si at de har blitt en sosial investering selv om de kanskje ikke direkte har skapt samfunnsmessige verdier," sier han.

Tel_AvivIsrael har ikke kommet sovende til sin nåværende status som som “The Start Up Nation”, skriver den danske avisen Berlingske Tidende. Målrettet arbeid har gjort den unge og hardt prøvede nasjonen til et foregangsland når det kommer til entreprenørskap, skriver avisen, som slår fast at en slengtur langs Israels største bys strandpromenade ved Middelhavet ikke skaper mange assosisjoner om en urolig verdensdel. Tvert imot..

Halvparten av Tel Avivs innbyggere er under 35 år. Men storbyen er mer enn avslapping og havutsikt. Mye mer. Tel Aviv har blitt selve symbolet på en Startup Nation. Det er her nasjonens ambisiøse, unge, initiativrike mennesker lanserer en skog av innovative bedrifter, skriver avisen, og trekker frem grunnleggeren av det bioteknologiske programvareselskapet Genome Compiler, Omri Amirav-Drory som et eksempel på den israelske gründeren.

“Til forskjell fra for bare noen år siden kan du i dag etablere ekempelvis en biotekvirsomhet med bare en ide, en computer og ett kredittkort. Utviklingen går enormt raskt og den bølgen vil investorene også gjerne være med på. Det store gründermiljøet i Tel Aviv betyr at pengene også er her ” sier Omri Amirav-Drory til Berlingske Tidende. Hans virksomhet er fire år gammel og har reist 4,7 millioner dollar, beskjeftiger 12 personer, og presenterer en programvare som kan simulere genetisk manipulasjon. Genome Compiler er bare ett eksempel på hva som kan gjøres i Israel i dag. Det finnes mange flere, skriver den danske avisen.

Det er ingen tilfeldighet at Tel Aviv i dag huser både skarpe entreprenørhoder og investorer som er ute høyt og lavt for å lete etter investeringer. I alle fall ikke når du spør lederen av regjeringsorgan under Ministry of Economic Affairs, som håndterer innovasjon og entreprenørskap, Avi Hasson, skriver avisen.

“Utlendinger undrer seg kanskje, men faktum er at israelske myndigheter har fokusert på innovasjon i lang tid. Faktisk, i over 45 år. På den tiden var Israel ingen oppstart-nasjon. Men det ble tatt en beslutning om å skape en økonomi som i stor grad skulle å være basert på innovasjon. Årsaken var klar nok. For det er ingen råvarer i Israels jordsmonn, og klimaet er ikke spesielt egnet til omfattende gårdsdrift. Det var ingen andre alternativer “, sier Avi Hasson.

Det offentlge organet har støttet innovation gjennom en lang rekke programmet som på forskjellig vis kan fremme innovative virksomheter. Staten støtter en lang rekke tiltak som umiddelbart kan virke som en stor utgiftspost for offentlige myndigheter, hvor det er uklart hva avkastningen kan bli både samfunsmessig og økonomisk. Enkelte prosjekter slår feil, men Avi Hanson fremhever at også disse har hatt sin verdi. De har bidratt til å skape økt kunnskap og erfaringer, og på den måten gitt samfunnsmessig avkastning, mener Avi Hansson. “Man kan si at de har blitt en sosial investering selv om de kanskje ikke direkte har skapt samfunnsmessige verdier,” sier han.