Nordmenn som dette året reiser med Sar El som frivillige i den israelske hæren vil kunne oppdage at menyen i soldatkantinene har fått et viktig tilskudd. Den israelske hæren har nå lagt vegetarianske alternativer som linseburgere, kornsalater, soya-baserte produkter og mer grønnsaker til sine menyer, skriver Israel 21c. Det er rundt 500 vegetarianere i hæren, ifølge en artikkel i The Times of Israel. Soldatene som avstår fra animalsk-baserte matvarer har fått ekstra penger for å kjøpe mat utenfor spisesalene. Men fra nå av kan de spise sammen med sine medsoldater, og i noen tilfeller frivillige "soldater" fra Norge og andre land, i kantinene. Hæren er også i ferd med å endre sin vanlige meny for alle soldater og legger til flere friske grønnsaker, kutter ned på olje, og reduserer salater laget med majones. I det hele tatt: Nå skal israelske soldater bli sunnere. "Vi bruker allerede langt mindre olje på kjøkkenet," sier oberst Avi Harel, sjefen for Food Center, hærens matlogistikk arm, til The Times of Israel. "Det er en bratt læringskurve for kokker. De har måttet lære å lage mat på en annen måte," legger han til. Soldater som identifiserer seg som vegetarianere vil også være i stand til å motta ikke-lærstøvler, skriver Israel 21c.

IDF_matNordmenn som dette året reiser med Sar El som frivillige i den israelske hæren vil kunne oppdage at menyen i soldatkantinene har fått et viktig tilskudd. Den israelske hæren har nå lagt vegetarianske alternativer som linseburgere, kornsalater, soya-baserte produkter og mer grønnsaker til sine menyer, skriver Israel 21c.

Det er rundt 500 vegetarianere i hæren, ifølge en artikkel i The Times of Israel. Soldatene som avstår fra animalsk-baserte matvarer har fått ekstra penger for å kjøpe mat utenfor spisesalene. Men fra nå av kan de spise sammen med sine medsoldater, og i noen tilfeller frivillige “soldater” fra Norge og andre land, i kantinene.

Hæren er også i ferd med å endre sin vanlige meny for alle soldater og legger til flere friske grønnsaker, kutter ned på olje, og reduserer salater laget med majones. I det hele tatt: Nå skal israelske soldater bli sunnere.

“Vi bruker allerede langt mindre olje på kjøkkenet,” sier oberst Avi Harel, sjefen for Food Center, hærens matlogistikk arm, til The Times of Israel. “Det er en bratt læringskurve for kokker. De har måttet lære å lage mat på en annen måte,” legger han til.

Soldater som identifiserer seg som vegetarianere vil også være i stand til å motta ikke-lærstøvler, skriver Israel 21c.