Rafael Python er en familie av luft-til-luft-raketter bygget av den israelske våpenprodusenten Rafael Advanced Defense Systems. Det startet med shafrir-en missil utviklet i 1959, etterfulgt av shafrir-2 i begynnelsen av 1970-tallet. Deretter ble rakettene gitt den vestlige navnet "Python". Python-3 kom i 1978. Siden da har de israelske luft-til-luft-rakettene stadig blitt videreutviklet og kalt Python-4 og, Python-5, og er foreløpig solgt til over femten land i hele verden. Her kan du se hvordan rakettene virker Blant de 15 landene er India

Python5Rafael Python er en familie av luft-til-luft-raketter bygget av den israelske våpenprodusenten Rafael Advanced Defense Systems. Det startet med shafrir-en missil utviklet i 1959, etterfulgt av shafrir-2 i begynnelsen av 1970-tallet. Deretter ble rakettene gitt den vestlige navnet “Python”. Python-3 kom i 1978. Siden da har de israelske luft-til-luft-rakettene stadig blitt videreutviklet og kalt Python-4 og, Python-5, og er foreløpig solgt til over femten land i hele verden.

Her kan du se hvordan rakettene virker

Blant de 15 landene er India