Etter at både Natalie Portman og Richard Gere har hatt store filmprosjekter i den israelske hovedstaden har byens ordfører Nir Barkat kommet på ideen om at Jerusalem kan gjøres til en globalt produksjonsdestinasjon, og har lansert et forslag om å bygge et stort film-og TV-kompleks i byen for å tiltrekke seg flere internasjonale filmskapere, skriver Jerusalem Post. "Etter at Richard Gere og Natalie Portman gjorde Hollywood-filmer i Jerusalem, og NBC filmet her i fjor sommer for serien Dig, er det nå på tide å gå til neste trinn i utviklingen av filmindustrien i hovedstaden," sier han i en pressemelding. Portman filmet deler av hennes regidebut om den feirede forfatteren Amos Oz i byens Nachlaot-område sist sommer, mens Gere startet produksjonen av en film i Jerusalem i mars. Barakat sier at hans Initiativ er en del av hans fem-års plan for utviklingen av Jerusalem med sikte på å overhale Jerusalems økonomi innen 2020. Det er allerede foretatt forhånsundersøkelser i forbindelse med ideen om å etablere et stort film- og fjernysnskompleks i byen, opplyser ordføreren. Blant annet har kommunen vært på utkikke etter aktuelle tomter, og har hatt følere ute blant internasjonale interessenter. Det ameikanske Culver Studios er blant flere produksjonsstudioer som allerede har vist interesse for prosjektet. Ordføreren mener at prosjektet vil føre til sysselsetting innen film-og TV-industrien, i tillegg til at det vil gi reklame for byen dersom Jerusalem blir vist i ulke filmer som vises på lerret og på TV rundt omkring i verden i årene fremover.

Jerusalem2Etter at både Natalie Portman og Richard Gere har hatt store filmprosjekter i den israelske hovedstaden har byens ordfører Nir Barkat kommet på ideen om at Jerusalem kan gjøres til en globalt produksjonsdestinasjon, og har lansert et forslag om å bygge et stort film-og TV-kompleks i byen for å tiltrekke seg flere internasjonale filmskapere, skriver Jerusalem Post.

“Etter at Richard Gere og Natalie Portman gjorde Hollywood-filmer i Jerusalem, og NBC filmet her i fjor sommer for serien Dig, er det nå på tide å gå til neste trinn i utviklingen av filmindustrien i hovedstaden,” sier han i en pressemelding.

Portman filmet deler av hennes regidebut om den feirede forfatteren Amos Oz i byens Nachlaot-område sist sommer, mens Gere startet produksjonen av en film i Jerusalem i mars.

Barakat sier at hans Initiativ er en del av hans fem-års plan for utviklingen av Jerusalem med sikte på å overhale Jerusalems økonomi innen 2020. Det er allerede foretatt forhånsundersøkelser i forbindelse med ideen om å etablere et stort film- og fjernysnskompleks i byen, opplyser ordføreren. Blant annet har kommunen vært på utkikke etter aktuelle tomter, og har hatt følere ute blant internasjonale interessenter. Det ameikanske Culver Studios er blant flere produksjonsstudioer som allerede har vist interesse for prosjektet.

Ordføreren mener at prosjektet vil føre til sysselsetting innen film-og TV-industrien, i tillegg til at det vil gi reklame for byen dersom Jerusalem blir vist i ulke filmer som vises på lerret og på TV rundt omkring i verden i årene fremover.