Israel kjøper marineskip fra Tyskland som skal beskytte gassplattformene i Middelhavet, skriver miff.no. Avtalen innebærer at Tyskland skal levere fire avanserte marineskip av typen Sa’ar-klasse Corvette. Skipene skal leveres til den israelske marinen i løpet av de neste fem årene. Prisen er om lag 3,6 milliarder kroner. Tyskland har lovet å støtte prosjektet med nærmere en milliard kroner, ifølge Times of Israel. Avtalen ble inngått på 50-årsdagen for opprettelsen av diplomatiske forbindelser mellom Israel og Tyskland. Den ble underskrevet av Israels forsvarsminister Moshe Ya’alon og Tysklands forsvarsminister Ursula von der Leyen, som var i Israel i anledning 50-årsjubileet. Forsvarsdepartementets direktør Dan Harel omtalte avtalen som ”et dramatisk skritt framover for marinens evne til å beskytte staten Israels strategiske naturgassområder”. Tyskland har solgt Israel en rekke skip og ubåter gjennom flere avtaler de senere årene. I de fleste tilfellene har den tyske staten finansiert deler av investeringene, slik de også gjør denne gangen. Dette er en følge av Tysklands egenerklærte særskilte forpliktelse overfor Israel i lys av Holocaust. Samtidig som den tyske forsvarsministeren besøkte Israel, var Israels president Reuven Rivlin på statsbesøk i Tyskland. Han ble tatt imot av Tysklands president Joachim Gauck. I forbindelse med statsbesøket ble det kjent at det tyske industrikonsernet ThyssenKrupp forplikter seg til å investere 1,4 milliarder kroner i israelske selskaper i form av vareinnkjøp og forsknings- og utviklingssamarbeid.

MarinefartøyIsrael kjøper marineskip fra Tyskland som skal beskytte gassplattformene i Middelhavet, skriver miff.no. Avtalen innebærer at Tyskland skal levere fire avanserte marineskip av typen Sa’ar-klasse Corvette. Skipene skal leveres til den israelske marinen i løpet av de neste fem årene. Prisen er om lag 3,6 milliarder kroner. Tyskland har lovet å støtte prosjektet med nærmere en milliard kroner, ifølge Times of Israel.

Avtalen ble inngått på 50-årsdagen for opprettelsen av diplomatiske forbindelser mellom Israel og Tyskland. Den ble underskrevet av Israels forsvarsminister Moshe Ya’alon og Tysklands forsvarsminister Ursula von der Leyen, som var i Israel i anledning 50-årsjubileet.

Forsvarsdepartementets direktør Dan Harel omtalte avtalen som ”et dramatisk skritt framover for marinens evne til å beskytte staten Israels strategiske naturgassområder”.

Tyskland har solgt Israel en rekke skip og ubåter gjennom flere avtaler de senere årene. I de fleste tilfellene har den tyske staten finansiert deler av investeringene, slik de også gjør denne gangen. Dette er en følge av Tysklands egenerklærte særskilte forpliktelse overfor Israel i lys av Holocaust.

Samtidig som den tyske forsvarsministeren besøkte Israel, var Israels president Reuven Rivlin på statsbesøk i Tyskland. Han ble tatt imot av Tysklands president Joachim Gauck. I forbindelse med statsbesøket ble det kjent at det tyske industrikonsernet ThyssenKrupp forplikter seg til å investere 1,4 milliarder kroner i israelske selskaper i form av vareinnkjøp og forsknings- og utviklingssamarbeid.