Dagens redaktør, Vebjørn Selbekk, har vært i Rimi-butikken og kjøpt "demokratiske poteter" fra Israel. Midt Østens eneste. "Måten å få slutt på boikott tullet er å løpe ut og kjøpe israelske varer straks det kommer en oppslutning om å ladet være. La boikott-listen bli vår handleliste," oppfordrer han på Facebook. I en lederartikkel i Dagen gjentar han oppfordringen, og utgangspunktet er at det fortsatt dukker opp enkelte boikottoppfordringer, som nå nylig, da dagligvarekjeden Rimi fikk kritikk for å selge israelske poteter. En privatperson fra Oslo, Johanna Engen, gikk ut med oppfordring om å slutte å handle på Rimi så lenge butikken selger varer fra Israel som er dyrket «på palestinsk jord som de har okkupert». Rimi forsikrer om at potetene ikke er dyrket på Vestbredden. Uten at aksjonistene hørte på det øret. Kampanjen spredte seg raskt både i sosiale og tradisjonelle medier og førte til en storm av innlegg på Rimis Facebook-sider, skriver Dagen. som også minner om at det ikke bare har vært mishagsytringer som har funnet veien til Rimis Facebook-sider. Også Israels venner har vært aktive. Og der i gården har israelske poteter plutselig blitt kjempepopulære, også blant folk som i utgangspunktet ikke har karbohydratfylte rotfrukter som favorittkost. Ut fra bilder og innlegg å dømme skulle det ikke forundre oss om Rimi de siste dagene har opplevd en økning i etterspørselsen etter akkurat denne typen poteter, mener Dagens redaktør. Vi tror dette er den helt riktige måten å håndtere boikottspetakkelet på. Skal man få slutt på disse dypt problematiske oppfordringene om å ikke handle i butikker som fører varer fra den jødiske staten, så bør man gjøre det akkurat slik. Gjennom å forvandle boikottlisten til en handleliste, oppfordrer Vebjørn Selbekk. Man bør løpe og kjøpe israelske varer med en gang det kommer oppfordring om å la det være. Boikottaktivistene må forstå at de tar en betydelig risiko. En risiko for at de varene de oppfordrer til å la være å kjøpe, ikke kommer til å selge mindre. Men mer, skriver han. "Når palestinademonstranter plager de parfymeriene som selger Ahava-produkter fra Dødehavet, så bør Israels venner kjenne sin besøkelsestid. Man bør støtte opp om de butikkene som tross trakasseringen fortsetter å selge israelske velværeprodukter. Når det kommer oppfordringer om å boikotte Soda Stream, så er det tid for å vurdere om man kanskje likevel kunne trenge en sånn brusmaskin i heimen. Kjekt å ha. Og når Midtøstens eneste demokratiske poteter nå skal boikottes, så er det akkurat de som bør havne på middagsbordet i de tusen israelvennlige hjem".

Vebjørn_SelbekkDagens redaktør, Vebjørn Selbekk, har vært i Rimi-butikken og kjøpt “demokratiske poteter” fra Israel. Midt Østens eneste. “Måten å få slutt på boikott tullet er å løpe ut og kjøpe israelske varer straks det kommer en oppslutning om å ladet være. La boikott-listen bli vår handleliste,” oppfordrer han på Facebook.

I en lederartikkel i Dagen gjentar han oppfordringen, og utgangspunktet er at det fortsatt dukker opp enkelte boikottoppfordringer, som nå nylig, da dagligvarekjeden Rimi fikk kritikk for å selge israelske poteter. En privatperson fra Oslo, Johanna Engen, gikk ut med oppfordring om å slutte å handle på Rimi så lenge butikken selger varer fra Israel som er dyrket «på palestinsk jord som de har okkupert».

Rimi forsikrer om at potetene ikke er dyrket på Vestbredden. Uten at aksjonistene hørte på det øret. Kampanjen spredte seg raskt både i sosiale og tradisjonelle medier og førte til en storm av innlegg på Rimis Facebook-sider, skriver Dagen. som også minner om at det ikke bare har vært mishagsytringer som har funnet veien til Rimis Facebook-sider. Også Israels venner har vært aktive. Og der i gården har israelske poteter plutselig blitt kjempepopulære, også blant folk som i utgangspunktet ikke har karbohydratfylte rotfrukter som favorittkost.

Ut fra bilder og innlegg å dømme skulle det ikke forundre oss om Rimi de siste dagene har opplevd en økning i etterspørselsen etter akkurat denne typen poteter, mener Dagens redaktør.

Vi tror dette er den helt riktige måten å håndtere boikottspetakkelet på. Skal man få slutt på disse dypt problematiske oppfordringene om å ikke handle i butikker som fører varer fra den jødiske staten, så bør man gjøre det akkurat slik. Gjennom å forvandle boikottlisten til en handleliste, oppfordrer Vebjørn Selbekk.

Man bør løpe og kjøpe israelske varer med en gang det kommer oppfordring om å la det være. Boikottaktivistene må forstå at de tar en betydelig risiko. En risiko for at de varene de oppfordrer til å la være å kjøpe, ikke kommer til å selge mindre. Men mer, skriver han.

“Når palestinademonstranter plager de parfymeriene som selger Ahava-produkter fra Dødehavet, så bør Israels venner kjenne sin besøkelsestid. Man bør støtte opp om de butikkene som tross trakasseringen fortsetter å selge israelske velværeprodukter. Når det kommer oppfordringer om å boikotte Soda Stream, så er det tid for å vurdere om man kanskje likevel kunne trenge en sånn brusmaskin i heimen. Kjekt å ha. Og når Midtøstens eneste demokratiske poteter nå skal boikottes, så er det akkurat de som bør havne på middagsbordet i de tusen israelvennlige hjem”.