Sist lørdag hyllet The New York Times Israel og dets regjering for landets teknologisk avanserte vannavsaltingssystem over hele forsiden. Avisen forteller historien om Israels utvikling fra et land som var kritisk avhengig av regnvann til en "avsaltingssupermakt", skriver Israel Hayom. "En stor nasjonal innsats for å avsalte Middelhavets sjøvann og resirkulere avløpsvann har gitt landet nok vann til alle sine behov, selv under alvorlig tørke. Mer enn 50 prosent av vannet for israelske husholdninger, landbruk og industri er nå kunstig produsert," skriver den amerikanske avisen. Ifølge The New York Times kom omslaget etter en syv-års tørke, en av de mest alvorlige i Israel noensinne, som startet i 2005 og nådde en topp i 2008 og 2009, og tvang Israel til å satse på vannavsalting og gjenvinning. Nå har Israel blitt verdensledende innen resirkulering og gjenbruk av avløpsvann for landbruket. Israel behandler 86 % av sitt avløpsvann og resirkulerer det til jordbruk. Spania på andreplassen i verden resirkulering 17 prosent av avløpsvannet, mens USA resirkulerer bare 1 prosent, slåes det fast i artikkelen. The New York Times mener at Israels vannrevolusjon kan ha geopolitisk betydning, fordi det gjør Israel i stand til å hjelpe både palestinerne på Vestbredden og Jordan med deres vannproblem.

New_York_TimesSist lørdag hyllet The New York Times Israel og dets regjering for landets teknologisk avanserte vannavsaltingssystem over hele forsiden. Avisen forteller historien om Israels utvikling fra et land som var kritisk avhengig av regnvann til en “avsaltingssupermakt”, skriver Israel Hayom.

“En stor nasjonal innsats for å avsalte Middelhavets sjøvann og resirkulere avløpsvann har gitt landet nok vann til alle sine behov, selv under alvorlig tørke. Mer enn 50 prosent av vannet for israelske husholdninger, landbruk og industri er nå kunstig produsert,” skriver den amerikanske avisen.

Ifølge The New York Times kom omslaget etter en syv-års tørke, en av de mest alvorlige i Israel noensinne, som startet i 2005 og nådde en topp i 2008 og 2009, og tvang Israel til å satse på vannavsalting og gjenvinning.

Nå har Israel blitt verdensledende innen resirkulering og gjenbruk av avløpsvann for landbruket. Israel behandler 86 % av sitt avløpsvann og resirkulerer det til jordbruk. Spania på andreplassen i verden resirkulering 17 prosent av avløpsvannet, mens USA resirkulerer bare 1 prosent, slåes det fast i artikkelen.

The New York Times mener at Israels vannrevolusjon kan ha geopolitisk betydning, fordi det gjør Israel i stand til å hjelpe både palestinerne på Vestbredden og Jordan med deres vannproblem.